Wix Bookings: De Bookings List-app toevoegen en gebruiken

Leestijd 4 minuten
Gebruik de Wix Bookings List-app om alle boekingsactiviteiten op je website bij te houden en te beoordelen, met behulp van verschillende filters en zoekparameters. Je kunt bijvoorbeeld de gegevens van een klant of medewerker controleren en de informatie downloaden als een CSV-bestand om offline te openen.
Tip:
Je kunt de Bookings List-app ook gebruiken om je dagelijkse agenda af te drukken en in je fysieke receptie te plaatsen voor inloopklanten.
In dit artikel lees je meer over:
Voordat je begint:
Om de Bookings List-app te gebruiken, moet je Wix Bookings toevoegen aan je website.

De Bookings List-app aan je website toevoegen

Bekijk gedetailleerde gegevens van al je boekingen, uit het verleden, nu en in de toekomst, door de gratis Bookings List-app aan je website toe te voegen.

Om de app aan je website toe te voegen:

1. Open de Appmarkt:
    • Wix Editor: Klik links in de Editor op Apps toevoegen.
    • Editor X: Klik bovenaan Editor X op Appmarket.
  2. Zoek naar de Bookings List-app in de zoekbalk.
  3. Klik op Toevoegen aan website

De Bookings List filteren

Kies tijdens het bekijken van de lijst uit verschillende filters om de gewenste informatie te vinden. Je kunt boekingen filteren op status (bijvoorbeeld 'Confirmed', 'Waitlist'), naam, medewerker en klant.

Om de lijst te filteren:

1. Ga naar Bookings List op het dashboard van je website.
  1. (Optioneel) Selecteer onder Date Range de begin- en einddatum voor de periode die je wilt bekijken.
  1. Klik rechtsboven op Filter.
  2. Selecteer het Bookings Status-filter dat je wilt toepassen:
    • Confirmed: Geplande boekingen die in je agenda verschijnen. Dit kunnen online boekingen zijn of boekingen die jij (of een websitebeheerder) handmatig hebt bevestigd.
    • Waitlist: Boekingen die op de wachtlijst voor een dienst blijven staan, zonder dat een beheerder zich verplaatst naar de klant naar de deelnemerslijst.
    • Canceled: Boekingen die ofwel de klant ofwel een websitebeheerder annuleert.
    • Pending Approval: Een verzoek van een klant die moet worden goedgekeurd of afgewezen.
    • Declined: Boekingsverzoeken die jij (of een websitebeheerder) hebt afgewezen.
    • Incomplete: Wanneer een klant een boeking aanmaakt maar het boekingsformulier of de betaling niet invult.
  3. Voeg meer filters toe via de Filter by-dropdown:
    • Service Name: Selecteer de relevante dienst uit de dropdown.
    • Staff member: Selecteer de betreffende medewerker in het dropdownmenu.
    • Client Name: Typ de naam van de betreffende klant in de zoekbalk.
  1. Klik op Search.
    Let op: Bovenaan de pagina zie je het aantal weergegeven zoekresultaten. Er kunnen meer resultaten zijn dan het eerste getal bovenaan aangeeft. Scrol omlaag in de lijst om het totaal te bekijken.
  2. (Optioneel) Klik op een individuele boeking om de informatie die door de klant is verstrekt bij registratie te bekijken.
Tip:
Je kunt ook interne notities toevoegen aan de lijst zodat jij en je medewerkers kunnen volgen hoe elke sessie verliep. Je kunt deze notities bijvoorbeeld gebruiken om belangrijke klant- of sessie-informatie op te slaan, zoals blessures.

CSV-bestanden van je boekingsactiviteit downloaden

Zodra je de informatie die je zoekt hebt, download je deze als een CSV-bestand om in je offline administratie te bewaren of om naar je accountant te sturen.
Belangrijk:
Om de best mogelijke ervaring te bieden, wordt de lijst in secties geladen. Het totale aantal boekingen dat relevant is voor de filters en statussen die je selecteert, verschijnt bovenaan de lijst.

Om ervoor te zorgen dat je alle relevante boekingen exporteert, scrol je helemaal naar het einde van de pagina zodat ze allemaal worden geladen. Je kunt vervolgens op 'Download CSV' klikken.

Om een CSV-bestand vanuit je Bookings List te downloaden:

1. Ga naar Bookings List op het dashboard van je website.
  2. Voer de gewenste periode in, voeg filters toe, en klik op Search
  3. Scrol naar het einde van de pagina om alle relevante boekingen te laden.
  4. Klik bovenaan op Download CSV .