Wix Bookings: Belasting instellen

Leestijd 2 minuten
Stel belasting in om ervoor te zorgen dat je voldoet aan lokale regelgeving. Cliënten zien de belastinggegevens tijdens het betalen.
Lees in dit artikel meer over:

Hoe begin je met het instellen van belasting voor je bedrijf?

Voordat je begint met het instellen van belastingen, is het een goed idee om de regels te begrijpen die op jouw bedrijf van toepassing zijn. Op deze manier vermijd je dat je klanten extra belasting in rekening brengt of ze niet int wanneer dat nodig is.
Let op:
In verschillende regio's zijn andere belastingregels van toepassing. Raadpleeg een accountant of de lokale belastingdienst voor specifieke informatie die relevant is voor jouw webshop.

Om klanten de juiste belastinggegevens te laten zien tijdens het betalen:
  • Stel belasting in voor je locatie(s).
  • Selecteer het juiste bedrijfsadres in de Bedrijfsgegevens-dropdown. Als je het adres typt maar niet klikt om het te selecteren, wordt het mogelijk niet opgeslagen en worden de juiste belastingtarieven mogelijk niet weergegeven.

Belastingberekening met de handmatige methode

Wix biedt twee methoden voor belastinginning. Je kunt zelf belastingtarieven instellen met behulp van de handmatige methode of automatische belastinginning instellen met Avalara.
Met behulp van de handmatige methode selecteer je de locatie of locaties waar je belasting wilt selecteren (bijvoorbeeld Californië) en voer vervolgens handmatig het belastingtarief in (bijvoorbeeld 7,25% voor Californië). Als het tarief verandert, is het aan jou om het bij te werken.

Automatische belastingberekening

Wix biedt ook automatische belastingberekening via Avalara. Je hoeft alleen de locatie(s) te selecteren waar je belasting wilt innen en Avalara voegt het juiste tarief toe. Wanneer tarieven veranderen, wordt je belasting automatisch bijgewerkt.