Wix Blog: Meldingen van nieuwe posts verzenden naar leden en website-abonnees

Leestijd 4 minuten
Het gebruik van blogmeldingen is een goede manier om betrokkenheid bij je blogposts op te bouwen. Telkens wanneer je een nieuw post maakt, stuur je automatisch een melding naar alle websitebezoekers die zich daarvoor hebben aangemeld. Je kunt meldingen per e-mail, in een feed op je website of via de Spaces by Wix-app versturen.
Bezoekers kunnen zich aanmelden voor meldingen over nieuwe blogposts door:
  • Te abonneren op je website via een formulier op je website
  • Lid te worden van je blog
Nadat ze zich hebben aangemeld, ontvangen ze meldingen op basis van de instellingen die je kiest in de meldingsinstellingen van je blog.
Lees in dit artikel meer over:

Begrijpen wie meldingen ontvangt

Actieve leden van je website en abonnees ontvangen blogpostmeldingen. Ze kunnen echter inactief worden als ze een aantal postmeldingen achter elkaar niet openen. Om weer actief te worden, kunnen ze hun recente ongeopende postmeldingen openen.

De volgende contacten ontvangen geen meldingen:

• Contactpersonen waarvan het e-mailadres onjuist is of waarvan het e-mailadres verouderd is in je contactenlijst.
  • Contacten die eerder een meldingse-mail van je als spam hebben gemarkeerd.
  • Contacten die Wix eerder hebben geprobeerd te e-mailen, maar waarvan het adres niet bereikbaar was.
  • Contacten die zich hebben afgemeld voor je meldingen via de link in een e-mail of de instellingenpagina op hun ledenaccount.
  • Contacten die een andere taal op je website gebruiken dan de taal van de post. Als je bijvoorbeeld een Engelstalige website hebt, maar je hebt contacten die zich in een andere regio bevinden, dan gaat de e-mail alleen naar Engelstalige contacten of contacten zonder locatie aangegeven.
  • Leden die je hebt geblokkeerd.
  • Auteurs van posts ontvangen geen meldingen voor de eigen posts.
  • Inactieve contacten Lees meer over actieve en inactieve contacten
Let op:
Momenteel is het niet mogelijk om meldingen te sturen voor specifieke posts. Stem op deze functie

Leden meldingen sturen

Het ledengedeelte is de ideale plek voor je bloglezers om elkaar te leren kennen en te communiceren. Hier kunnen leden ervoor kiezen om posts te volgen, zich te abonneren op de blog en hun meldingsvoorkeuren aan te passen.
Wanneer een bezoeker zich aanmeldt als lid, worden ze automatisch geabonneerd om meldingen over nieuwe blogposts te ontvangen. Ze kunnen zich afmelden door op Afmelden te klikken in hun meldingsinstellingen. Lees meer over het ledengedeelte

Om je meldingen als websitelid te beheren:

1. Ga naar de live website en log in.
  2. Klik op je profiel en selecteer Mijn account.
Een screenshot van de profielbalk op een live website en de optie voor Mijn account.
  1. Klik op het Instellingen-tabblad.
  2. Selecteer de relevante optie:
    • Afmelden: Meld je af voor alle blogactiviteiten zodat je geen meldingen meer ontvangt.
    • Posts of opmerkingen worden geliked: Schakel de schakelaar in om meldingen te ontvangen wanneer je posts of opmerkingen door andere leden worden leuk gevonden.
    • Opmerkingen op posts: Schakel de schakelaar in om meldingen te ontvangen wanneer leden opmerkingen aan je posts toevoegen.
Een screenshot van de opties voor meldingsinstellingen op de live website.
Let op:
Het is niet mogelijk om alleen meldingen naar specifieke leden te sturen.

Een inschrijfformulier toevoegen

Je kunt een inschrijfformulier aan je website toevoegen, zodat je bezoekers meldingen kunnen ontvangen door hun e-mailadres toe te voegen. Iedereen die zich via het formulier aanmeldt, wordt automatisch als abonnee toegevoegd aan je lijst met contactpersonen. Lees meer over inschrijfformulieren

Om een inschrijfformulier toe te voegen:

1. Klik links in de Editor op Toevoegen.
  2. Klik op Formulieren.
  3. Klik op Inschrijven.
Een screenshot met het Toevoegen-paneel in de Editor en de soorten beschikbare inschrijfformulieren.
  1. Selecteer een formulier en sleep het naar je website.
  2. Klik op Publiceren.

De meldingsinstellingen aanpassen

Je kunt selecteren welke meldingen worden verzonden wanneer je een nieuwe post maakt in de meldingsinstellingen van je blog in je dashboard.
Je kunt ervoor kiezen om meldingen te sturen naar:
  • Volgers van de schrijver: Leden van je website die specifieke auteurs volgen via het ledengedeelte.
  • Blog-abonnees: Websitebezoekers die zich hebben geabonneerd via een formulier op je website of die je handmatig toevoegt vanuit je contactenlijst.
  • Websiteleden: Bezoekers die zich aanmelden om lid te worden van je website.

Om je meldingsinstellingen aan te passen

1. Ga naar Blog op het dashboard van je website.
  2. Klik op Gepubliceerd.
  3. Selecteer Bloginstellingen in de Meer acties-dropdown.
  4. Klik naast Beheer je meldingen en e-mails op Beheren.
  5. Klik naast Wanneer: Nieuw blogpost is gepubliceerd op Bewerken.
Een screenshot van de Voorbeeld en bewerken-knop in het Meldingen die je verzendt-gedeelte op je dashboard.
  1. Selecteer van wie je meldingen wilt ontvangen. Je kunt kiezen uit volgers van de schrijver, blogabonnees en websiteleden.
Een screenshot met de optie om te selecteren of deselecteren wie de meldingen ontvangt.
  1. Selecteer de manieren waarop je meldingen wilt verzenden onder Selecteer kanalen. Je kunt ervoor kiezen om meldingen per e-mail, via de Spaces by Wix-app of in je website-feed te verzenden.
  2. Klik op Opslaan