Wix Blog: Een e-mailmarketingcampagne versturen voor een blogpost

Leestijd 2 minuten
Als je een geweldig post hebt geschreven, waarom zou je dat dan niet delen in een mooie e-mailcampagne?

Om een e-mailcampagne voor een blogpost te sturen:

1. Ga naar het Blog-tabblad op het dashboard van je website.
  2. Klik naast de relevante post op het Meer weergeven-pictogram .
  3. Selecteer Post delen.
  4. Klik op E-mailcampagne creëren.

5. (Optioneel Pas je e-mailcampagne aan met behulp van de beschikbare opties (zoals het selecteren van een nieuw thema of het bewerken van de tekst).
  6. Klik rechtsboven op Volgende.
  7. Selecteer de relevante contacten of voer e-mailadressen rechtstreeks in.
  8. Klik rechtsboven op Volgende.
  9. Voer de campagnegegevens in:
    • Onderwerp: De onderwerpregel van de e-mail.
    • Naam afzender: De naam van waaruit de e-mail wordt verzonden. Dit kan je bedrijfsnaam zijn of je persoonlijke naam.
    • Antwoorden aan e-mail: Als een lezer antwoordt, wordt dit antwoord verzonden naar het e-mailadres dat je hier invoert.
      Let op: Als je je e-mailadres nog niet hebt bevestigd, klik je op Nu bevestigen.
  10. (Optioneel) Klik links op Testbericht versturen.
    1. Voer het e-mailadres in waarnaar je de test wilt sturen.
    2. Klik op Nu versturen.
  11. Selecteer een verzendoptie:
    • Onmiddellijk verzenden: Klik op Nu versturen.
    • Later verzenden:
      1. Klik op Plannen.
      2. Selecteer de verzenddag.
      3. Selecteer de verzendtijd.
      4. Klik op Plannen

Wil je meer weten?
Bekijk onze volledige stapsgewijze handleiding voor bloggen of bekijk de video in Wix Learn over het maken van e-mailmarketingcampagnes.