Werken met het Beoordelingen koppelen-paneel

Leestijd 2 minuten
Je kunt je Beoordelingen-element koppelen aan een dataset zodat het de beoordeling van een item kan weergeven en optioneel het totale aantal beoordelingen.

Als je je nog niet in het Beoordelingen koppelen-paneel bevindt, selecteer je het Beoordelingen-element en klik je op het Met data koppelen-pictogramom het te openen.
Een screenshot met het Beoordelingen koppelen-paneel van het Beoordelingsweergave-element.
Kies een dataset
Selecteer uit de dropdown de dataset waaraan je je Beoordelingen-element wilt koppelen.

Opties koppeling

Voor elk van de koppelingsopties kun je verbinding maken met een bestaand databaseverzamelingsveld, zoals hieronder beschreven, of je kunt een nieuw veld aan je verzameling toevoegen. Selecteer Een nieuw verzamelingsveld toevoegen in de dropdown en definieer vervolgens de Veldnaam en het Veldtype. Dit voegt een nieuw veld toe aan je verzameling en koppelt deze automatisch.
Beoordelingswaarde is gekoppeld aan
Selecteer het Getal-veld in je verzameling dat de beoordelingswaarde bevat. De pictogrammen op het Beoordelingen-element geven deze waarde weer.
Belangrijk:
De beoordelingswaarde moet een getal zijn tussen 1 en 5, inclusief decimalen.
  • Als je instelt dat de beoordelingswaarde moet worden weergegeven, wordt de waarde naar boven of beneden afgerond op de dichtstbijzijnde tiende.
  • De pictogrammen ronden naar boven of beneden af op de dichtstbijzijnde helft. Bijvoorbeeld, 3,2 rondt naar beneden af op 3 pictogrammen en 3,8 rondt naar boven af op 4. Zowel 3,3 als 37 wordt afgerond op 3, 5 pictogrammen.
Aantal beoordelingen gekoppeld aan
Selecteer het Getal-veld in je verzameling dat het totale aantal beoordelingen bevat. Als je wilt dat de beoordelingen samen met de rest van je SEO-gegevens bij Google worden ingediend, moet je element een totaal aantal beoordelingen bevatten, zelfs als je ervoor kiest om deze informatie niet in het element weer te geven.