Websiteprestaties: Een kleurflits zien als elementen laden

Leestijd 2 minuten
Terwijl je website wordt geladen, wordt eerst de achtergrondkleur geladen en vervolgens de achtergrondafbeelding. Dit geldt ook voor elementen met achtergrondkleuren, zoals stroken en diavoorstellingen.  In de meeste gevallen laadt de achtergrondafbeelding snel genoeg zodat je de achtergrondkleur helemaal niet ziet.
In sommige gevallen, als je een langzamere internetverbinding gebruikt of als de achtergrondafbeelding of video erg groot is, kan het een seconde duren voordat de achtergrond is geladen en daarom zie je de achtergrondkleur flitsen voordat de afbeelding of video wordt geladen.
Als je de achtergrondkleur van je pagina, strook of diavoorstelling wijzigt, zie je geen kleurenflits meer terwijl je pagina wordt geladen.
We raden je aan een achtergrondkleur te kiezen die zo veel mogelijk overeenkomt met de kleur van je achtergrond-, strook- of diavoorstellingafbeelding. Afhankelijk van welk element een kleurflits heeft, verander je de achtergrond van je:

De achtergrondkleur van je pagina wijzigen:

1. Klik aan de linkerkant van de Editor op het Achtergrond-pictogram .
  2. Klik op de flap linksboven in het voorbeeld van de achtergrondafbeelding.
  3. Selecteer een kleur in de kleurenkiezer of klik op Kleur toevoegen om een nieuwe kleur toe te voegen.
  4. Sluit de kleurenkiezer.
Belangrijk:
Zorg ervoor dat je deze wijziging toepast op alle pagina's op je website die deze achtergrondafbeelding gebruiken. Klik hiervoor onderaan het Pagina-achtergrond-paneel op Toepassen op andere pagina's.

De achtergrondkleur van je diavoorstelling wijzigen:

1. Klik op de diavoorstelling in de Editor.
  2. Klik op Achtergrond dia wijzigen
  3. Klik op de flap linksboven in het voorbeeld van de achtergrondafbeelding.
  4. Selecteer een kleur in de kleurenkiezer of klik op Kleur toevoegen om een nieuwe kleur toe te voegen.
  5. Sluit de kleurenkiezer.
  6. Klik op Op andere dia's toepassen

De achtergrondkleur van je strook wijzigen:

1. Klik op de strook in de Editor.
  2. Klik op Achtergrond strook wijzigen.
  3. Klik op een Kleur-achtergrondtype.
  4. Selecteer een kleur in de kleurenkiezer of klik op Kleur toevoegen om een nieuwe kleur toe te voegen.
  5. Sluit de kleurenkiezer.