Websiteleden: Het ledengedeelte aanpassen

Leestijd 3 minuten
Na het toevoegen van een ledengedeelte aan je website, zijn er veel manieren om er je eigen website van te maken. Je kunt de manier waarop het eruit ziet veranderen, de inlogbalk en het menu aanpassen, en inhoud toevoegen die je wilt dat je leden zien.
Wijzig de taal van je ledengedeelte:
Je kunt de taal van je website wijzigen vanaf het dashboard. Dit wijzigt automatisch de taal van alle ledengedeelte-elementen en pagina's.

De indeling van je ledengedeelte wijzigen

Kies een indeling voor de pagina's van je ledengedeelte en pas deze naar wens aan. Er zijn twee indelingen waaruit je kunt kiezen:
  • Volledige breedte: Deze indeling toont de ledenprofielkaart en het ledenmenu bovenaan elke ledenpagina. Leden kunnen hun eigen afbeelding voor de koptekst kiezen om hun profiel te personaliseren.
  • Kaarten: Deze indeling toont de ledenprofielkaart en het ledenmenu aan de linkerkant van elke ledenpagina.
Editor X:
De standaardindeling voor je ledengedeelte is Volledige breedte. Momenteel is het niet mogelijk om over te schakelen naar de Kaarten-indeling.
De indeling van de ledenpagina wijzigen in de Wix Editor

Pas de inlogbalk en het menu aan

Leden gebruiken de inlogbalk om in te loggen op je ledengedeelte. Nadat ze zijn ingelogd, kunnen ze op de inlogbalk klikken om een menu met je ledenpagina's te openen.

Stel de inlogbalk in

Kies welke informatie de inlogbalk weergeeft. Je kunt de profielfoto en naam van het lid of slechts een van deze op de inlogbalk tonen. Je kunt ook de tekst personaliseren die leden voor en na het inloggen op je website zien.
Het Instellingen-paneel van de inlogbalk in de Wix Editor

Pas de indeling en het ontwerp aan

Pas de indeling en het ontwerp van de inlogbalk aan zodat deze bij jouw stijl past. Je kunt instellingen wijzigen zoals de vulkleur, randen, uitlijning en pictogramgrootte. Deze wijzigingen zijn van invloed op zowel de inlogbalk als het menu.
Een screenshot van het Inlogbalk-ontwerppaneel waar je de inlogbalk en het menu kunt aanpassen

Maak je eigen ledenpagina's

Het ledenmenu toont alle pagina's in het account van een lid. Het geeft leden toegang tot privépagina's die hun persoonlijke informatie opslaan en openbare pagina's waar ze kunnen communiceren en informatie over andere leden kunnen zien. Je kunt altijd nieuwe pagina's toevoegen met exclusieve inhoud en pagina's die je niet nodig hebt verbergen
Sommige pagina's worden automatisch toegevoegd met bepaalde Wix-apps (bijvoorbeeld een Mijn bestellingen-pagina voor Wix Stores), maar je kunt een pagina altijd verbergen van een specifiek menu of helemaal verwijderen. Je kunt ook je eigen pagina's maken met exclusieve inhoud.
En nu?