Het Wix SEO-dashboard gebruiken om de SEO van je website te verbeteren

Leestijd 4 minuten
Het Wix SEO-dashboard geeft je op één plek toegang tot alle SEO-tools en instellingen van Wix
Je kunt ook analyses zien over de prestaties van je website in zoekresultaten, je SEO-checklist bijhouden, en meer leren over SEO met inhoud van de Wix SEO Learning Hub.
Het Zoekmachineoptimalisatie (SEO)-gedeelte van het dashboard van je website
Belangrijk:
In dit artikel lees je meer over:

De onderdelen van het SEO-dashboard

Het SEO-dashboard is opgedeeld in vier delen.
  • De voortgang van je SEO-checklist: Bekijk de huidige status van je SEO-checklist. Je kunt ook een checklist maken of blijven werken aan je bestaande checklist.
  • Leer alles over SEO: Krijg toegang tot leerzame inhoud over SEO van de Wix SEO Learning Hub.
  • Websiteprestaties op Google: Krijg een overzicht van de prestaties van je website in zoekresultaten voor klikken en weergaven. Lees meer over de prestaties van je website
  • Tools en instellingen: Toegang tot alle SEO-tools van Wix, zoals SEO-instellingen voor je website, de URL-omleidingsmanager en tools voor websiteverificatie. Lees meer over tools en instellingen

De prestaties van je website op Google begrijpen

In het Websiteprestaties op Google-gedeelte van het SEO-dashboard kun je informatie zien over hoe het zoekverkeer van je website in de loop van de tijd is veranderd.
Bekijk grafieken voor de klikken en weergaven die de pagina's van je website hebben ontvangen en filter op laatste 7 dagen, laatste 30 dagen of laatste 90 dagen.
De prestaties van je website op Google filteren in het Zoekmachineoptimalisatie-gedeelte

Klikken

Google telt een 'klik' als elke klik die iemand meeneemt van een van de zoekpagina's van Google naar een niet-Google Search-pagina.
Google telt bijvoorbeeld een klik als een bezoeker op je pagina klikt op het Alles-tabblad, het Afbeeldingen-tabblad of een ander tabblad van Google Search. Google telt ook een klik als een bezoeker op je pagina klikt in Google Discover op een Android-toestel.
Typen Google-zoekresultatenpagina's
Let op:
Klikken op een pagina in de zoekresultaten, terugkeren naar de zoekresultaten en opnieuw klikken telt slechts als één klik. Lees meer over klikken

Weergaven

Een 'weergave' is wanneer een gebruiker een link naar je pagina op een van de pagina's van Google Search ziet. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat ze het hebben gezien in de zoekresultaten van Google of in Google Discover op een Android-toestel. De bezoeker hoeft niet op je link te klikken om de weergave te laten tellen.
Wanneer Google precies de weergave telt, verschilt per type zoekresultaat. Op het Alles-tabblad van Google Search krijgt je pagina een weergave zodra een bezoeker de pagina met zoekresultaten opent waarop de pagina staat.
Maar op het Afbeeldingen-tabblad van Google Search worden oneindig meer resultaten geladen als de bezoeker naar beneden scrolt. In dit geval krijgt je pagina mogelijk alleen een weergave als deze daadwerkelijk zichtbaar is in de resultaten.

De SEO-instellingen van je website aanpassen met de SEO-tools van Wix

Dit gedeelte van het SEO-dashboard geeft je toegang tot de SEO-tools van Wix.
Je kunt je website bijvoorbeeld controleren bij Google met behulp van de SEO-checklist, of controleren bij andere zoekmachines zoals Bing met de websiteverificatie-tool. Als je je website al hebt geverifieerd, kun je de website-inspectietool gebruiken om je pagina's te scannen op problemen die van invloed kunnen zijn op hun positie in de zoekresultaten.
Lees meer over:
SEO-tools en -instellingen van Wix

Wil je meer weten?
Bekijk ons artikel over het SEO-dashboard in de Wix SEO Learning Hub.