Toegankelijkheid: Een toegankelijkheidswerkbalk toevoegen aan je website

Leestijd 1 minuten
Met toegankelijkheidswerkbalken kunnen bezoekers bepaalde aspecten van je website manipuleren, zoals lettertype en tekstgrootte. Hoewel Wix geen ingebouwde toegankelijkheidsbalken aanbiedt, kun je er een aan je website toevoegen met behulp van code van een derde partij.
Deze werkbalken zijn geen vereiste om te voldoen aan de norm zoals beschreven in de Web Content Accessibility Guidelines. In elk geval raden we aan onze Toegankelijkheidschecklist te volgen en je website te scannen met de Toegankelijkheidswizard om je bezoekers een betere ervaring te bieden.
Belangrijk:
Het embedden van aangepaste code is alleen beschikbaar voor websites met een gekoppeld domein.

Om een toegankelijkheidswerkbalk toe te voegen met code van derden:

1. Ga op het dashboard van je website naar Instellingen.
  2. Klik op het Aangepaste code-tabblad onder Geavanceerde instellingen.
  3. Klik rechtsboven op + Gepersonaliseerde code toevoegen.
  4. Plak het codefragment in het tekstvak.
  5. Voer een naam voor je code in.
    Tip: Geef je code een naam die gemakkelijk te herkennen is, zodat je het later snel kunt opsporen.
  6. Selecteer een optie onder Code toevoegen aan:
    • Alle pagina's: Hiermee wordt de code toegevoegd aan alle pagina's van je website, inclusief eventuele nieuwe pagina's die je in de toekomst gaat maken. Kies of je de code slechts één keer per bezoek wilt laden, of op elke pagina die je bezoeker opent.
    • Specifieke pagina's: Gebruik het dropdownmenu om de relevante pagina's te selecteren.
  7. Kies waar je je code wilt plaatsen:
    • Head
    • Body - begin
    • Body - einde
  8. Selecteer Toepassen.