Over domeinen

Leestijd 3 minuten
Om een website online te kunnen publiceren, moet deze een webadres hebben. Een domeinnaam maakt deel uit van het unieke, virtuele adres van een website, bijvoorbeeld www.mijnprofessionelewebsite.com.
Een domeinnaam is opgebouwd uit:
  • Een websitenaam (bijvoorbeeld 'mijnprofessionelewebsite')
  • Een domeinextensie (bijvoorbeeld .com, .nl, .org enzovoort.)
Samen vormen deze onderdelen de domeinnaam 'mijnprofessionelewebsite.com'.
Afbeelding van websitenaam en domeinextensie van een URL

Personaliseer je gratis Wix-URL

Wanneer je je website voor de eerste keer publiceert, heeft je webadres (dat wil zeggen: de URL) de volgende indeling: accountnaam.wixsite.com/websiteadres
Om dit persoonlijker te maken, kun je de gratis Wix-URL bewerken:
  • Accountnaam: Dit is de accountnaam van je Wix-account. Je kunt je accountnaam bewerken in je accountinstellingen.
  • Websitenaam: Je voert je websitenaam in wanneer je je website voor de eerste keer opslaat. Je kunt het bewerken vanuit het dashboard van je website.
Belangrijk:
Hiermee wordt 'wixsite.com/websiteadres' niet verwijderd uit de URL. Voordat je een eigen domein aan je website kunt koppelen, heb je een Premiumpakket nodig.
Afbeelding van webpagina om de naam van een gratis Wix-URL te wijzigen

Koop een eigen domein bij Wix

Koop een unieke domeinnaam voor je merk en bedrijf, rechtstreeks van Wix. Dit geeft je website een professionelere uitstraling en maakt deze gemakkelijker vindbaar. Het kan helpen bij het opbouwen van vertrouwen bij klanten en het versterken van je naamsbekendheid.
Het hebben van een gepersonaliseerde domeinnaam verbetert ook je SEO, wat helpt een betere ranking in de zoekresultaten van zoekmachines te krijgen.
Een ander voordeel van het hebben van een eigen domein is de mogelijkheid om je eigen zakelijke e-mailadressen (bijvoorbeeld mail@mijnprofessionelewebsite.com) en subdomeinen (bijvoorbeeld blog.mijnprofessionelewebsite.com) te maken.
Afbeelding van de informatiepagina van Wix Domeinen
Heb je een Premiumpaket voor je website gekocht?
Je kunt een gratis domeinnaamvoucher voor één jaar krijgen met de meeste Wix Premiumpakketten.

Koppel een domein waarvan u de eigenaar bent aan je Wix-website

Wix maakt het je gemakkelijk om een domein dat je al bezit over te zetten tussen je Wix-websites of van een andere host naar je Wix-account: