Studio Editor: Sticky-elementen en onderdelen maken

Leestijd 2 minuten
Maak een onderdeel of element op de pagina sticky, ofwel vastgezet, terwijl bezoekers op en neer scrollen. Wanneer het element of onderdeel de viewport van de bezoeker bereikt, blijft het aan de bovenkant, onderkant of beide plakken. Je kunt de verschuiving instellen. Dit is de afstand vanaf de boven- of onderkant.
In dit artikel lees je meer over:

De sticky positie toepassen op een element of onderdeel

1. Selecteer het relevante onderdeel of element.
  2. Klik rechtsboven in de Editor op de Inspector-pijl.
  3. Scrol omlaag naar Positie.
  4. Selecteer Sticky in de Type-dropdown.
  5. Kies waar het onderdeel/element blijft plakken: Boven, Onderof Boven en onder.
  6. (Optioneel) Voer een offset-waarde in om ruimte boven of onder te creëren.
Een tekstelement dat is ingesteld om bovenaan te blijven plakken met een verschuiving van 5% vanaf de bovenkant.
Opmerking over de DOM-volgorde:
Standaard wordt de DOM-volgorde van de pagina, inclusief de volgorde van de onderdelen, automatisch georganiseerd. Als je een 'sticky' onderdeel boven andere in het DOM wilt laten verschijnen, klik je met de rechtermuisknop op het onderdeel en selecteer je Schikken en Naar voorgrond.

De sticky positie verwijderen

Je kunt elementen en onderdelen altijd terugzetten naar de standaardpositie. Dit betekent dat ze niet langer aan het scherm plakken wanneer ze de viewport bereiken, maar op hun positie blijven.

Om de sticky positie te verwijderen:

1. Selecteer het relevante onderdeel of element.
  2. Klik rechtsboven in de Editor op de Inspector-pijl.
  3. Scrol omlaag naar Positie.
  4. Selecteer Standaard in de Type-dropdown.
Het standaard positietype voor een element of onderdeel in het infovenster selecteren