Studio Editor: Scrolleffecten aan koptekst toevoegen

Leestijd 3 minuten
Wijzig de manier waarop de koptekst er bij het scrollen uitziet door overgangseffecten toe te voegen. Laat de koptekst vervagen of verschuiven wanneer bezoekers omlaag scrollen. Je kunt ook de vulkleur en dekking wijzigen om het zichtbaar maar minder afleidend te houden.
In dit artikel lees je hoe je:

Overgangen en opvulkleuren toevoegen bij het scrollen

Creëer opvallende overgangen en laat de achtergrondkleur van de koptekst veranderen terwijl bezoekers omlaag scrollen op de pagina.
Tip:
Overgangseffecten (zoals Verplaatsen en Vervagen) zijn van toepassing op alle breekpunten. Je kunt de vulkleur echter per breekpunt anders instellen.

Om overgangen en opvulkleuren toe te voegen bij het scrollen:

1. Selecteer de koptekst in de Editor.
  2. Klik rechtsboven in de Editor op de Inspector-pijl.
  3. Scrol omlaag naar Scrolleffect.
  4. Kies welke overgangseffecten je aan de koptekst wilt toevoegen:
Let op:
Hoewel je naast een overgangseffect een opvulkleur kunt instellen, is het niet mogelijk om Vervagen en Verplaatsen in hetzelfde effect te combineren.

Een scrolleffect verwijderen

Je kunt een scrolleffect dat je eerder aan de koptekst hebt toegevoegd altijd verwijderen.

Om een scrolleffect te verwijderen:

1. Selecteer de koptekst in de Editor.
  2. Klik rechtsboven in de Editor op de Inspector-pijl.
  3. Scrol omlaag naar Scrolleffect.
  4. Schakel de schakelaars naast Overgang, Opvulkleur of beide uit.