Studio Editor: Elementen en onderdelen vastzetten

Leestijd 2 minuten
Wil je er zeker van zijn dat bezoekers geen belangrijke informatie missen? Met de vastgezette positie-instelling kun je je elementen en onderdelen op hun plaats vergrendelen. Dit betekent dat ze altijd toegankelijk zijn voor bezoekers die op en neer scrollen.
In dit artikel lees je meer over:

Elementen en onderdelen vastzetten

Zet elementen vast in een container, onderdeel of pagina, zodat ze altijd binnen handbereik zijn voor websitebezoekers. Dit is een goed hulpmiddel om de zichtbaarheid van belangrijke inhoud en navigatie-elementen zoals je menu te vergroten.

Om een element of onderdeel vast te zetten:

1. Selecteer het relevante onderdeel of element.
  2. Klik rechtsboven in de Editor op de Inspector-pijl.
  3. Scrol omlaag naar Positie.
  4. Selecteer Vastgezet in de Type-dropdown.
  5. (Alleen elementen) Kies onder Vastzetten aan waar je het element wilt vastzetten:
    • Container / cel: Het element blijft op zijn plaats zitten, relatief ten opzichte van de parent-container of cel.
    • Onderdeel: Het element blijft op zijn plaats terwijl bezoekers op en neer door het onderdeel scrollen.
      Let op: Je kunt maar één onderdeel per pagina vastzetten.
    • Pagina: Het element blijft zichtbaar en blijft op zijn plaats terwijl bezoekers over de hele pagina op en neer scrollen.
Een master-koptekst die aan het scherm is vastgezet.
Een vastgezet onderdeel overlapt standaard met het onderdeel eronder.

De vastgezette positie verwijderen

Je kunt elementen en onderdelen altijd terugzetten naar de standaardpositie. Dit betekent dat ze niet langer aan het scherm vastgezet zijn, maar gewoon op hun positie blijven.

Om de vastgezette positie te verwijderen:

1. Selecteer het relevante onderdeel of element.
  2. Klik rechtsboven in de Editor op de Inspector-pijl.
  3. Scrol omlaag naar Positie.
  4. Selecteer Standaard in de Type-dropdown.
Het standaard positietype voor een element of onderdeel in het Inspector-paneel selecteren