Studio Editor: Afbeeldingen toevoegen, maken en uploaden

Leestijd 4 minuten
Voeg afbeeldingen toe om de branding te verbeteren, producten weer te geven of gewoon om het uiterlijk en de inhoud van de website te verbeteren. Naast het uploaden van afbeeldingen van je klant, kun je ook kiezen uit duizenden stock-afbeeldingen, beschikbaar uit verschillende bronnen.
In dit artikel lees je hoe je:

Een afbeelding toevoegen aan een website

Nadat je een afbeelding hebt geüpload, kun je deze eenvoudig toevoegen aan de website waaraan je werkt.
Je kunt niet alleen je eigen afbeeldingen gebruiken, maar ook kiezen uit een reeks stockfoto's. Selecteer een gratis, professionele afbeelding van Wix of Unsplash, of koop prachtige afbeeldingen van Shutterstock.

Om een afbeelding toe te voegen:

1. Klik links in de Editor op Elementen toevoegen.
  2. Klik op Media.
  3. Kies een van de opties:
    • Mijn uploads: Selecteer een afbeelding die je hebt geüpload.
    • Enkele afbeeldingen: Voeg een afbeelding toe in de vorm die je wilt en klik vervolgens op Afbeelding wijzigen om de Media Manager te openen.
      Tip: Klik op het Media van Wix-tabblad om te kiezen uit duizenden gratis professionele foto's en illustraties.
Een screenshot van het Media uploaden-paneel in de Studio Editor.

Een afbeelding uploaden

Je kunt je eigen afbeeldingen uploaden naar de Media Manager van de website. Kies vanaf je computer, andere Wix-websites of externe platforms. Nadat je een afbeelding hebt geüpload, kun je deze overal op de website gebruiken.
Wil je een SVG-bestand uploaden?
Als je de afbeeldingskleuren wilt wijzigen na het uploaden van de SVG, exporteer je het bestand als opvulling. Wanneer je een SVG als 'stroke' exporteert, wordt het bestand automatisch geïmporteerd als vector art (in plaats van een basisvorm), die je niet kunt ontwerpen.

Om een afbeelding te uploaden:

1. Klik links in de Editor op Elementen toevoegen.
  2. Klik op Media.
  3. Klik op het Media uploaden-pictogram.
  4. Selecteer van welke bron je de media wilt toevoegen:
    • Je computer: Sleep bestanden naar de Media Manager of klik op Upload van je computer.
    • Je andere Wix-websites:
      1. Klik links op Mijn Wix-account.
      2. Selecteer de websitemap.
      3. Selecteer de bestanden die je wilt uploaden.
      4. Klik op Upload selectie.
    • Externe platforms (zoals Facebook, Google Drive):
      1. Klik links op het relevante platform.
      2. Klik op Verbinden.
      3. Selecteer de bestanden die je wilt uploaden.
      4. Klik op Upload selectie.
    • Een URL:
      1. Klik links op het Link-pictogram.
      2. Plak de URL-link en klik op Importeren
  5. (Optioneel) Selecteer het bestand dat je zojuist hebt geüpload en klik op Toevoegen aan pagina.
Een screenshot van het Media toevoegen-paneel in de Studio Editor.

Een afbeelding maken met AI

Met de Wix AI Image Creator kun je snel en kosteneffectief gepersonaliseerde afbeeldingsinhoud van hoge kwaliteit maken. Door goed gestructureerde aanwijzingen te schrijven en je favoriete afbeeldingsstijl toe te passen, kun je meerdere versies van een afbeelding genereren en deze aan de website toevoegen.
Let op:
De Wix AI Image Creator is nog niet voor iedereen beschikbaar.

Om de AI Image Creator te gebruiken:

1. Toegang tot de AI Image Creator:
    1. Klik linksboven op het Wix Studio-pictogram.
    2. Wijs Tools aan.
    3. Klik op Media Manager.
    4. Klik links op AI Image Creator .
  2. Voer je prompt in onder Beschrijf je afbeelding.
  3. Klik op een stijl om deze te selecteren.
  4. Klik op Afbeeldingen maken.
  5. (Indien nodig) Klik op Opnieuw maken om nog een set afbeeldingen te genereren.
  6. Wijs de afbeelding die je het mooist vindt aan en klik op Kiezen
  7. (Optioneel) Bewerk de afbeelding indien nodig verder.
  8. Klik op Opslaan om de afbeelding toe te voegen aan de Media Manager van de website.
Een voorbeeld van vier afbeeldingssuggesties gegenereerd door AI, klikken op een afbeelding om deze te kiezen