Studio Editor: Tekst toevoegen en aanpassen

Leestijd 6 minuten
De Studio Editor maakt het gemakkelijk om tekst toe te voegen die er op elk scherm goed uitziet. Er zijn verschillende soorten tekstelementen die je kunt gebruiken voor je inhoud, allemaal volledig aanpasbaar en al responsief.
Een voorbeeld van verschillende tekstelementen op een live website
In dit artikel lees je hoe je:

Tekst toevoegen

Voeg nieuwe tekstelementen toe vanuit het Elementen toevoegen-paneel links in de Studio Editor. Er zijn verschillende soorten elementen die je kunt toevoegen, afhankelijk van de inhoud die je wilt weergeven.

Om tekst toe te voegen:

1. Klik links in de Editor op Elementen toevoegen.
  2. Klik op Tekst.
  3. Sleep een tekstelement naar je pagina:
    • Tekstthema's: Dit zijn titels en paragrafen die overeenkomen met het thema van je website, zoals gedefinieerd in het Websitestijlen-paneel.
    • Titels: Kies een mooie titel uit onze vele vooraf ontworpen suggesties.
    • Inklapbare tekst: Deze elementen zijn ideaal voor lange tekst – een deel van de tekst is verborgen, zodat het gemakkelijker te lezen is. Je kunt kiezen of bezoekers op een link klikken om de volledige tekst te bekijken of op een knop klikken om deze op de huidige pagina uit te vouwen.
    • Tekstmasker: Deze elementen zijn perfect voor korte stukken tekst die moeten opvallen. De achtergrond (opvulling) van je tekst is een afbeelding, een video of een overgang, zodat deze veel opvallender en opvallender is.
  4. Klik op Tekst bewerken en voer je tekst in.
Het Tekst-tabblad van het Elementen toevoegen-paneel is geopend in de Editor. De cursor klikt op een teksttype om het toe te voegen.
Spellingscontrole:
De Studio Editor gebruikt de spellingscontrole van je browser wanneer je tekst aan een website toevoegt. Je hoeft het niet in te schakelen. Begin gewoon in een tekstelement te typen om het in actie te zien. Als je de spellingscontrole niet werkt, controleer dan of deze is ingeschakeld in je browser.

Tekst ontwerpen en opmaken

Opmaak helpt bij het organiseren van je tekst voor duidelijkere communicatie. Lijn je tekst uit, of markeer of nummer je tekst om het netjes te houden. Maak de tekst vet, cursief, onderstreept of gemarkeerd zodat deze opvalt. Je kunt je tekst per breekpunt anders opmaken en opmaken, zodat het er ideaal uitziet voor elk scherm.

Om je tekst op te maken:

1. Selecteer het relevante tekstelement in de Editor.
    Tip: Houd de Shift-toets op je toetsenbord ingedrukt om meerdere tekstelementen tegelijk op te maken.
  2. Klik op Tekst bewerken.
  3. (In het Inspector-paneel) Maak je tekst op met behulp van de beschikbare tools:
Hyperlink de tekst:
Selecteer een tekstelement en klik op het Link-pictogram. Je kunt bezoekers omleiden naar andere delen van de website, een extern webadres, een telefoonnummer of een e-mail. Het kan zelfs een lightbox openen. Dit is een pop-upvenster dat je aan elk doel kunt aanpassen.
Een screenshot van een tekstelement en de ontwerpopties in het Inspector-paneel

De kleur voor opsommingstekens of nummering wijzigen

Maak je lijsten interessanter door één kleur voor de tekst te kiezen en een andere kleur voor de opsommingstekens of nummering.

Om de kleur van je opsommingstekens of nummers te wijzigen:

1. Klik op het relevante tekstvak.
  2. Klik op Tekst bewerken.
  3. Kies een kleur voor je opsommingstekens of cijfers:
    1. Markeer de volledige tekst in het tekstvak (inclusief opsommingstekens of cijfers).
    2. Selecteer de gewenste kleur.
      Let op: Op dit punt verandert de volledige tekst in de geselecteerde kleur.
  4. Kies een andere kleur voor de tekst:
    1. Markeer de relevante tekst (zonder opsommingsteken / nummer).
    2. Selecteer de gewenste kleur.
      Let op: De tekst verandert naar de nieuwe kleur, maar het opsommingsteken of nummer behoudt de kleur die je in stap 3 hebt gekozen.