Problemen met je SSL-certificaat oplossen

Leestijd 4 minuten
De Secure Sockets Layer (SSL) is een beveiligingsmaatregel die websites en browsers gebruiken voor communicatie via internet. Een website met een SSL-certificaat is veilig, wat betekent dat alle gegevens die tussen jou en de website worden uitgewisseld, versleuteld zijn. Een website die SSL implementeert, heeft 'HTTPS' in de URL in plaats van 'HTTP'.
Als je problemen ondervindt met het bekijken van je website via een beveiligde HTTPS-verbinding, volg dan de onderstaande stappen om problemen met je SSL-certificaat op te lossen.

Stap 1 | Zorg ervoor dat je DNS-records correct zijn

Om je SSL-certificaat in te schakelen, moet je domein aan je website gekoppeld zijn.
Bekijk de koppelingsmethode van je domein hieronder om te controleren of je de juiste DNS-records hebt en zorg ervoor dat je domein correct is gekoppeld.

Als je domein is gekoppeld via naamservers:

1. Zorg ervoor dat je domeinhost de volgende naamservers heeft ingesteld voor je domein:
    Let op: Neem contact op met de domeinhost als je hulp nodig hebt bij het instellen van de naamservers.
  1. Zorg ervoor dat je de standaard A- en CNAME-records in je Wix-account hebt:
    1. Ga naar de Domeinen-pagina in je Wix-account.
    2. Klik naast het betreffende domein op het Meer acties-pictogram.
    3. Selecteer DNS Records beheren.
    4. Controleer de records onder de secties A (host) en CNAME (aliassen).
    5. (Optioneel) Zet de records terug naar de standaardinstellingen.

Als je domein is gekoppeld via doorverwijzing (pointing):

Zorg ervoor dat je domeinhost de volgende DNS-records voor je domein heeft:
  • A-record:
    • Hostnaam: @ (of leeg)
    • Waarde: 185.230.63.107
  • CNAME:
    • Hostnaam: www (of www.jouwdomein.com)
    • Waarde: pointing.wixdns.net
Let op: Neem contact op met je domeinhost als je hulp nodig hebt bij het configureren van je DNS records.
Een screenshot van de DNS-records die nodig zijn om je domein via pointing te koppelen.

Als je je domein bij Wix hebt gekocht:

Zorg ervoor dat je de standaard A- en CNAME-records in je Wix-account hebt:
  1. Ga naar de Domeinen-pagina in je Wix-account.
  2. Klik naast het betreffende domein op het Meer acties-pictogram.
  3. Selecteer DNS Records beheren.
  4. Controleer de records onder de secties A (host) en CNAME (aliassen).
  5. (Optioneel) Zet de records terug naar de standaardinstellingen.

Stap 2 | Wacht tot je domein is gepropageerd

Als je onlangs je DNS-records hebt bijgewerkt, wacht dan tot 48 uur zodat je domein de propagatie heeft voltooid. Domeinpropagatie is het proces waarbij de wereldwijde keten van DNS-servers wordt bijgewerkt met de wijzigingen die je hebt aangebracht, zodat je website altijd up-to-date is wanneer iemand ernaar toe gaat.

Stap 3 | Zorg ervoor dat DNSSEC niet is ondertekend

Als je je domein buiten Wix hebt gekocht, neem dan contact op met je domeinhost om er zeker van te zijn dat DNSSEC niet is ondertekend voor je domein, aangezien dit het propagatieproces kan onderbreken. Lees meer over DNSSEC.
Heb je je domein bij Wix gekocht?
Als je je domein bij Wix hebt gekocht, negeer deze stap dan omdat alle Wix-domeinen DNSSEC automatisch niet hebben ondertekend.

Stap 4 | Zorg ervoor dat alleen HTTPS-code wordt ingevoerd in het HTML-element

Als je een HTML-element met HTTP-code (in plaats van HTTPS) op je website hebt, zie je mogelijk een bericht in je browser dat aangeeft dat je website niet volledig veilig is.
Zorg ervoor dat de code die je invoert HTTPS (en niet HTTP) bevat. Als je code hebt toegevoegd met http:// erin, verwijder deze dan of vervang deze door https://-code.
Google-melding met een onbeveiligd webadres,

Om de code in een HTML-element te vervangen:

1. Ga in de Editor naar de pagina waaraan je het HTML-element hebt toegevoegd.
  2. Klik op het HTML-element.
  3. Klik op Code bewerken.
  4. Onder Voeg hier je code toe (alleen HTTPS): Zorg ervoor dat de code geen http:// bevat.
  5. Klik rechtsboven in de Editor op Publiceren.
    Let op: Als je meerdere HTML-elementen hebt, herhaal je de stappen om er zeker van te zijn dat ze allemaal alleen HTTPS-code gebruiken.
Belangrijk:
Oudere besturingssystemen kunnen soms een modern SSL-certificaat niet herkennen.
Dit betekent niet dat er een probleem is met het SSL-certificaat van je website. Om het probleem op te lossen, werk je je apparaat bij naar het meest recente besturingssysteem (OS) dat beschikbaar is bij Apple of Windows.

Nog steeds hulp nodig?

Als je je website nog steeds niet kunt bekijken via een beveiligde HTTPS-verbinding, dien dan een ticket in bij de Wix Klantenservice.