De standaard A- en CNAME-records resetten

Leestijd 2 minuten
Je kunt je A-records en CNAME-records resetten door ze te wijzigen naar de standaardwaarden. Mogelijk moet je je A- en CNAME-records opnieuw instellen als je ze eerder hebt bewerkt (bijvoorbeeld om je domein naar een externe website door te verwijzen). Volg de stappen in dit artikel en gebruik de waarden voor zowel A- als CNAME-records om je records terug te zetten naar de standaardinstellingen.
DNS-records zorgen ervoor dat je domein aan de juiste website is toegewezen. Wanneer iemand je websiteadres in hun browser typt, zorgen DNS-records ervoor dat ze naar het juiste IP-adres worden geleid om toegang te krijgen tot je website.
  • Een A-record (Address Record) verwijst de domeinnaam (webadres) naar een specifiek IP-adres. Het verwijst bijvoorbeeld mijnprofessionelewebsite.com naar het IP-adres van de hostingserver.
  • Een CNAME (Canonical Name) is een alias-record dat een alternatieve naam (de alias) naar de primaire domeinnaam (het canonical domein) verwijst. Het vertelt bijvoorbeeld shop.mijnprofessionelewebsite.com om naar mijnprofessionelewebsite.com te verwijzen.
Belangrijk:
Als je domein is gekoppeld via doorverwijzing (pointing), zijn deze aanwijzingen niet van toepassing. Neem contact op met je domeinhost voor hulp bij het opnieuw instellen van je DNS-records.

Stap 1 | Reset je standaard A-records

1. Ga naar domeinen in je Wix-account.
  2. Klik naast het betreffende domein op het Domeinacties-pictogramen selecteer DNS Records beheren.
    Let op: Als je deze optie niet ziet, is je domein mogelijk gekoppeld via doorverwijzing (pointing). Je moet contact opnemen met je domeinhost om je records opnieuw in te stellen.
  3. Wijs het A-record met je domeinnaam in het Hostnaam-veld aan en klik op Bewerken.
    Let op: Klik op + Record toevoegen in het A (Host)-gedeelte als je het A-record moet toevoegen.
  4. Klik op het Waarde-veld en voer het volgende IP-adres in: 185.230.63.107
    Let op: Laat het Hostnaam-veld leeg.
Een screenshot die laat zien waar je het waardeveld voor A-records kunt bijwerken. Het waardeveld is gemarkeerd.
  1. Klik in het pop-upbericht op Opslaan en vervolgens op Wijzigingen opslaan.

Stap 2 | Reset je standaard CNAME-records

Vanaf dezelfde DNS Records beheren-pagina als in de vorige stap:
  1. Wijs het CNAME-record met www. voor je domeinnaam aan en klik op Bewerken. Let op: Klik in dit gedeelte op + Record toevoegen als je het CNAME-record moet toevoegen.
  2. Typ www in het Hostnaam-veld.
  3. Klik op het Waarde-veld en voer het volgende adres in: initial.wixdns.net
Een screenshot die laat zien waar je het waardeveld voor CNAME-records kunt bijwerken. Het waardeveld is gemarkeerd.
  1. Klik in het pop-upbericht op Opslaan en vervolgens op Wijzigingen opslaan.
Volgende:
Het kan tot 48 uur duren voordat de nieuwe DNS-records van je domein zijn gepropageerd en je website wereldwijd wordt weergegeven. Lees meer over domeinpropagatie