De DNS-records van je domein controleren met whatsmydns.net

Leestijd 5 minuten
Gebruik whatsmydns.net om een DNS-lookup uit te voeren en moeiteloos te controleren of de DNS-records van je domein correct zijn en worden gepropageerd (over de hele wereld bijgewerkt). Je moet eerst de DNS-records van je Wix-account ophalen (deze stappen worden hieronder weergegeven).
Wanneer je een DNS-zoekopdracht uitvoert op whatsmydns.net zie je een groen vinkje naast het record dat op een bepaalde server wordt gepropageerd. Als er een rood vinkje verschijnt, zijn er geen records gepropageerd of is er een communicatieprobleem tussen whatsmydns.net en de server.
Over domeinpropagatie:
Als je onlangs de DNS-records van je domein hebt gewijzigd zie je mogelijk verschillende records op verschillende locaties op whatsmydns.net. Dit komt door de propagatie van het domein die tot 48 uur kan duren. Lees meer

De domeinrecords in je Wix-account vinden

Zoek je DNS-records in je Wix-account en controleer op whatsmydns.net of je domein overal ter wereld geverifieerd is.

Om je domeinrecords te controleren:

1. Ga naar de Domeinen-pagina in je Wix-account.
  2. Klik op het Meer weergeven-pictogram .
  3. Klik op DNS Records beheren.
  4. Scrol naar het record dat je wilt controleren, bijv. NS (naamservers), A (host), etc.
  5. Controleer of je gegevens correct zijn door naar je domein te zoeken op de whatsmydns-website (details hieronder) en de resultaten te vergelijken met je Wix-gegevens.

Controleer de DNS-records van je domein door hieronder op je koppelingsmethode te klikken:

Weet je niet zeker welke verbindingsmethode je domein gebruikt?

De naamserver-koppeling van je domein controleren

Gebruik whatsmydns.net om te controleren of je domein de juiste naamserver-records van Wix heeft op verschillende locaties over de hele wereld.

Ga als volgt te werk om de naamserverrecords van je domein te controleren:

1. Ga naar whatsmydns.net.
  2. Voer je domeinnaam in zonder de www. prefix (bijv. mijnprofessionelewebsite.com) in het zoekveld. (Dit is de 'hostnaam' van je Wix-records).
  3. Selecteer NS in het drop-down menu.
  4. Klik op Zoeken
  5. Het zoekresultaat moet overeenkomen met het 'Waarde'-veld in je Wix-records, als je domein correct is gepropageerd.
Let op:
Zorg ervoor dat je bent ingelogd op het Wix-account dat je domein bevat om de juiste naamserver-records hierboven te bekijken.

De koppeling middels doorverwijzing (pointing) van je domein controleren

Gebruik whatsmydns.net om te controleren of je domein de juiste records heeft op verschillende locaties over de hele wereld.
Belangrijk:
Je domein moet zowel de juiste A- als CNAME-records hebben om aan Wix te kunnen koppelen via doorverwijzing.

Om het A-record van je domein te controleren:

1. Ga naar whatsmydns.net.
  2. Voer je domeinnaam in zonder de www. prefix (bijv. mijnprofessionelewebsite.com
  3. Selecteer A in het drop-down menu.
  4. Klik op Zoeken
  5. Naast elke serverlocatie zou je het IP-adres van je domein moeten zien.
    Vergelijk de zoekresultaten met de records in het account van je domeinhost om er zeker van te zijn dat ze hetzelfde zijn.

Ga als volgt te werk om het CNAME-record van je domein te controleren:

1. Vul je domeinnaam in, inclusief de 'www.' prefix (bijv. www.mijnprofessionelewebsite.com).
  2. Selecteer CNAME in het drop-down menu.
  3. Klik op Zoeken
  4. Naast elke serverlocatie zou je het adres moeten zien waarnaar je CNAME verwijst (bijv. www135.wixdns.net). Vergelijk zoekresultaten om er zeker van te zijn dat ze hetzelfde zijn als de resultaten die worden weergegeven in het 'Waarde'-veld van je CNAME-records in je Wix-account.
Let op:
Zorg ervoor dat je bent ingelogd op het Wix-account dat je domein bevat om de juiste naamserver-records hierboven te bekijken.
Tip:
Als je domein de juiste records heeft, maar je live website is nog steeds niet gekoppeld is, klik dan hier om het probleem op te lossen.