Problemen met importeren van contactpersonen oplossen

Leestijd 4 minuten
Er zijn een paar manieren waarop je een groot aantal contacten naar je Wix-account kunt importeren. Afhankelijk van een aantal factoren, kun je verschillende problemen ervaren.
Tijdens het importeerproces heb je de mogelijkheid om de kolommen van je bestand toe te wijzen aan velden in je contactenlijst. We raden je aan een voorbeeld-CSV-bestand te downloaden om te zien hoe je bestand eruit zou moeten zien.
Houd rekening met het volgende bij het instellen van je importbestand:
  • Voeg een koprij toe aan je bestand en match elke kolomkop met een veld. Je kunt waarden opnemen voor elk van de standaardvelden in je lijst met contactpersonen of aangepaste eigenschappen.
  • Zorg ervoor dat elke rij in je bestand een e-mailadres of telefoonnummer bevat.
  • Zorg ervoor dat je importbestand minder dan 20.000 contacten bevat.
  • Zorg ervoor dat alle datumvelden de volgende indeling hebben: JJJJ-MM-DD.
  • Zorg ervoor dat je bestand een CSV-bestand is in UTF-8-codering.
  • Zorg ervoor dat je bestand niet meer dan 200 kolommen heeft.
Opmerking over de ondersteunde scheidingstekens en escape-tekens:
  • De huidige ondersteunde scheidingstekens zijn een komma ',' en een puntkomma ';'.
  • De momenteel ondersteunde escape-tekens zijn de dubbele aanhalingstekens "" en het backslash-teken '\'. De waarde "big" bang wordt bijvoorbeeld correct geïmporteerd als deze in het bestand verschijnt als ""big"" bang of \"big"\ bang.
In dit artikel lees je meer over:

Contacten importeren met niet-Latijnse tekens

Als je contacten informatie bevatten in een vreemde taal met niet-Latijnse tekens, zoals Japans, Koreaans, Hebreeuws, Hindi, of Arabisch, wordt je CSV-bestand mogelijk niet correct geüpload.

Dit wordt vaak veroorzaakt door het opslaan van het CSV-bestand in een onjuiste indeling. Om ervoor te zorgen dat niet-Latijnse tekens correct worden geïmporteerd, moet je bestand worden opgeslagen als "door komma's gescheiden".
Let op:
Niet alle Microsoft Excel-versies hebben deze optie.

Verwijderde contactgegevens verschijnen in je lijst met contactpersonen

Als je een contactpersoon hebt verwijderd en een CSV-bestand importeert met een veld met het e-mailadres of telefoonnummer van de contactpersoon (dit zijn unieke velden), worden eerder verwijderde gegevens weergegeven in je contactenlijst (zelfs als deze niet in je bestand staan). Neem contact op met de ondersteuning om dit probleem op te lossen.

Een foutmelding ontvangen over ontbrekende e-mail of telefoon

Als je het telefoonnummer en het e-mailadres van je contactpersoon aan het CSV-bestand hebt toegevoegd, maar deze foutmelding nog steeds krijgt, moet je controleren of het e-mailadres de juiste indeling heeft: email@email.com.

Een foutmelding ontvangen over dubbele contacten

Wanneer je deze foutmelding krijgt, betekent dit dat je bestand meerdere contacten met hetzelfde e-mailadres bevat. In dit geval importeren we alleen de eerste op je lijst. Zorg ervoor dat elk e-mailadres slechts één keer wordt weergegeven om deze fout te voorkomen.

Een foutmelding over extra waarden ontvangen

Als je een foutmelding ontvangt die zegt dat de rij extra waarden heeft die niet uitgelijnd zijn met kolomkoppen, controleer dan of de extra waarde binnen de waarde ervoor moet vallen. Zo ja, combineer ze dan. Je kunt ook meer kolomkoppen maken of de extra waarden verwijderen als die niet nodig zijn.

Tijdelijke oplossingen om importproblemen op te lossen

Het opnieuw opslaan van je bestand en het gebruik van het voorbeeldbestand van Wix kan problemen oplossen die vaak optreden bij het maken van het CSV-bestand met Numbers op Mac, maar die zich ook kunnen voordoen met Excel en Google Sheets.

Veelvoorkomende foutmeldingen:
  • Er is een leeg veld in de eerste rij.
  • Om door te gaan, koppel je de velden voor e-mail of telefoon aan de juiste Wix-contactvelden.
  • Kan je bestand niet downloaden. Bestand moet een spreadsheet in CSV-indeling zijn.

Je zult misschien ook merken dat je bestand er zo uitziet wanneer je het opent – je gegevens zijn niet gescheiden in kolommen, maar gescheiden door een puntkomma:

Probeer de volgende tijdelijke oplossingen om deze problemen op te lossen: