Overschakelen van de oude Cookie Alert-app van Wix naar het nieuwe privacycentrum

Leestijd 3 minuten
Belangrijk
  •  Cookie-waarschuwingsbanners worden niet langer ondersteund door Wix.
  • Schakel over naar ons privacycentrum, waar je een cookie banner kunt instellen die op je website wordt weergegeven. Deze banner heeft meer functies en mogelijkheden om de naleving van de privacyvoorschriften van de website te verbeteren.

Wat betekent dit voor mij als gebruiker van de Wix-app?

Het betekent dat de Cookie Alert-app die je momenteel op je website hebt, binnenkort niet meer werkzaam is. Vanaf nu wordt de app nog steeds ondersteund, maar zodra deze volledig buiten werking is niet meer. Bovendien werkt het dan ook niet meer op je website.
Ons nieuwe privacycentrum is een volledige en betere oplossing voor het afhandelen van privacyproblemen. Het zal de oude Cookie Alert-app vervangen. Het nieuwe Wix-privacycentrum heeft meer tools voor het beheren van de naleving van privacygegevens, en de cookie banner in het privacycentrum kan worden gelokaliseerd om meertalige functies op te nemen.

Is er iets dat ik moet doen?

Ja, je moet de Cookie Alert-app van Wix verwijderen van je website en de cookie banner toevoegen in ons privacycentrum. We raden aan om zo snel mogelijk over te stappen, om een soepele overgang van de oude Wix-app naar de nieuwe privacycentrum-cookie banner te garanderen.
Let op:
Hieronder vind je instructies om de oude Wix-app te verwijderen en de cookie banner in te stellen.

De Cookie Alert-app van Wix verwijderen

1. Klik op de app in je Editor.
  2. Klik op verwijderen op je toetsenbord, of klik met de rechtermuisknop en selecteer verwijderen.
  3. Publiceer je website om de wijzigingen op te slaan en alle gerelateerde tabbladen van je dashboard te verwijderen.
Tip:
Klik hier voor meer informatie over het verwijderen van de Cookie Alert-app door Wix.

Een cookie banner aan je website toevoegen

1. Ga naar Privacy en Cookies in de instellingen van je website.
  2. Klik op aan de slag, naast toestemmingsbanner voor cookies weergeven.
  3. Klik op de cookie banner weergeven op website schakelaar.
  4. Pas de teks en weergave-instellingen: aan
5. Koppel vervolgens je privacybeleid aan je cookie banner:
6. Bekijk vervolgens de vereisten voor het cookiebeleid, en zorg ervoor dat je de informatie hebt gelezen en begrepen.
Tip:
Je kunt verder gaan met aanpassen in de geavanceerde instellingen.