Over je Wix-dashboard

Leestijd 7 minuten
Belangrijk:
We hebben enkele wijzigingen aangebracht aan het dashboardmenu om het overzichtelijker en gerichter te maken. We hebben vergelijkbare items ook gegroepeerd op actie en intentie in plaats van aan de hand van de zakelijke app waar ze bij horen. Lees meer over deze wijzigingen.
Het Wix-dashboard is de hub voor het beheer van een website. Het heeft alle tools en informatie van de website om je bedrijf vanaf één centrale plek te beheren. Het dashboard is alleen zichtbaar voor jou en eventuele medewerkers die met je samenwerken op de website.
Klik om naar het dashboard van je website te gaan.
Een screenshot van een websitedashboard.

Schakelen tussen websites en werkruimten

Schakel tussen alle websites waarvan je de eigenaar bent en alle websites waarvan je een medewerker bent. Klik bovenaan het dashboard op de websitenaam-dropdown om alle websites te bekijken. Selecteer een andere website om over te schakelen naar het dashboard van die website. Je kunt ook een websitenaam zoeken met behulp van de zoekbalk.
Een screenshot van de 'Alle websites'-dropdown bovenaan het dashboard.
Let op:
Als je lid bent van meer dan één werkruimte in Wix Studio kun je bovenaan het dashboard ook schakelen tussen werkruimten.
Een screenshot van de dropdown van de Studio-werkruimte bovenaan het dashboard.

Belangrijke website-informatie bekijken

Op het Home-tabblad van het dashboard zie je een overzicht van de belangrijkste informatie van de website, zoals het pakket, het domein, het zakelijke e-mailadres en de Editor waarop de website is gebouwd (bijvoorbeeld Wix Editor of Wix Studio).
Je kunt je pakket hier ook beheren en upgraden, of een domein of zakelijk e-mailadres koppelen.
Een screenshot van de bovenkant van het Home-tabblad.
Bekijk ook de topstatistieken van je website op het Home-tabblad, inclusief websitesessies, formulierinzendingen en je totale verkoop, bestellingen en/of boekingen. Klik op Alle rapporten bekijken om de analyses van de website te bekijken.
Een screenshot van het Analytics-gedeelte van het Home-tabblad van het dashboard.

Voer website-acties uit vanaf één plek

Krijg snel toegang tot website-acties via het Meer acties-pictogramrechtsboven op het dashboard. Van daaruit kun je beslissingen nemen die van invloed zijn op de hele website, waaronder:
  • De naam van de website wijzigen
  • De website overzetten naar een nieuwe eigenaar
  • Medewerkers toevoegen
  • De website dupliceren
  • De website naar de prullenbak verplaatsen
Je kunt ook rechtsboven op Bewerken klikken om rechtstreeks naar de website-editor te gaan.
Een screenshot van de websiteacties-dropdown op het dashboard.
Tip:
Gebruik de zoekbalk bovenaan het dashboard om dingen snel te vinden. Zoek naar zakelijke tools, apps, Help-artikelen en meer.
Een screenshot van de zoekbalk bovenaan het dashboard van de website.

Volg verkopen op je website en beheer betaaltools

Het Betaald worden-tabblad helpt je bij het beheren van alle verschillende manieren waarop je betaald wordt. Koppel en stel vanaf hier online betalingen in, en bekijk eventuele betaallinks, facturen, voorstellen en offertes voor je bedrijf.
Als je producten of diensten verkoopt, bekijk dan alle verkopen op het Verkoop-tabblad op het dashboardmenu. Dit bevat alle bestellingen, abonnementen en cadeaubonnen.
Een screenshot van de tabbladen Betaald worden en Verkoop op het dashboardmenu.

Werk de instellingen van je website bij

Op het Instellingen-tabblad werk je alle instellingen voor je website bij, waaronder:
  • Bedrijfsgegevens: Werk je bedrijfsnaam, locatie en contactgegevens bij.
  • Website-instellingen: Beheer de naam, URL en favicon van je website.
  • Taal en locatie: Stel de taal en valuta van de website in of vertaal je website.
  • Rollen en machtigingen: Nodig medewerkers uit en werk rollen en machtigingen bij.
  • Opslag beheren: Beheer de opslag van de website en upgrade je opslagpakket.
  • Domeinen: Koppel een domein en beheer je websiteadres.
  • Instellingen voor websiteleden: Beheer websiteleden en werk hun privacy en machtigingen bij.
Vanuit Instellingen kun je ook de instellingen van je zakelijke apps en tools beheren, zoals eCommerce-instellingen, boekingsinstellingen en abonnementsinstellingen.
Een screenshot van het Instellingen-tabblad op het dashboard van de website.

Websitecontacten en communicatie beheren

Het Klanten en leads-tabblad op het dashboardmenu verzamelt alle communicatie op je website op één plek.
Bekijk je contacten en segmenten op dit tabblad, evenals alle formulieren en beoordelingen die leads hebben ingediend. Als je klantgerichte programma's uitvoert, zoals een loyaliteits- of doorverwijsprogramma, kun je ze hier ook openen en beheren.
Een screenshot van het Klanten en leads-tabblad van het dashboardmenu van de website.

Meet de online aanwezigheid (SEO) van je website

Het Website en mobiele app-tabblad geeft je een overzicht van hoe je bedrijf en merk online verschijnen. Beheer de SEO van je website om inzicht te krijgen in hoe je website scoort in Google. Op dit tabblad meet je ook de snelheid en toegankelijkheid van je website.
Je kunt er ook voor zorgen dat je merk samenhangend is door je mobiele app, logo, merk en Hopp Link in Bio Tool op één plek te bekijken.
Een screenshot van het Website en mobiele app-tabblad van het dashboard.

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder voor meer informatie over het dashboard van je website.