Websiteoptimalisatie met de Wix SEO Assistant

Leestijd 4 minuten
De Wix SEO Assistant helpt je bij het optimaliseren van je website voor zoekmachines. Het identificeert potentiële problemen met je website en geeft aanbevelingen die je kunt volgen om de inhoud, structuur en SEO-kenmerken van je pagina te verbeteren. Het herinnert je er bijvoorbeeld aan dat je een website-inspectie moet uitvoeren als het een tijdje geleden is, of om om de 30 dagen een blogpost te schrijven.
De SEO Assistant is beschikbaar in het SEO-gedeelte van het Marketing en SEO-tabblad van je dashboard.
Een screenshot van het SEO-tabblad in het dashboard met de SEO Assistant.
Let op:
Om taken in de Wix SEO Assistant te bekijken, moet je een Premiumpakket hebben.

Stap 1 | (Optioneel) Voltooi je SEO-checklist

We raden aan om eerst je Wix SEO-checklist in te vullen. Deze stapsgewijze checklist helpt je de SEO van je website te verbeteren, op basis van de informatie over je bedrijf en je zoekwoorden. Het laat je ook je website koppelen aan en verifiëren bij Google, zodat deze in de resultaten van zoekmachines verschijnt.
Belangrijk:
Om Google Search Console te koppelen, moet je een Premiumpakket en een domein dat aan je website is gekoppeld hebben. Dit kan een domein zijn dat gekocht is bij Wix of een domein dat is gekocht van een andere domeinhost.

Om het instellen te voltooien:

1. Ga naar SEO op het dashboard van je website.
  2. Klik onder SEO-checklist instellen op Doorgaan met instellen / Instellen starten / Ga naar Instellingen en voltooi je checklist.
Een screenshot van de Wix SEO Assistant met de optie Doorgaan met instellen gemarkeerd.

Stap 2 | Los huidige problemen op

Werk vervolgens om alle taken te voltooien die de assistent als een probleem heeft geïdentificeerd. Deze problemen zijn geordend op prioriteit, van kritiek tot laag.
Het is belangrijk om alle taken die als kritiek zijn gelabeld, te voltooien. Een 'Kritiek'-label betekent bijvoorbeeld dat zoekmachines je website mogelijk niet kunnen indexeren en dat deze mogelijk niet wordt weergegeven in zoekresultaten. Lees meer over indexeringsproblemen

Om problemen op te lossen:

1. Ga naar SEO op het dashboard van je website.
  2. Klik onder Problemen op Taken bekijken.
  3. Klik op een taak om deze uit te vouwen en meer te lezen over het probleem.
  4. Volg de instructies om de taak op te lossen.
Een screenshot van het Problemen-gedeelte in de Wix SEO Assistant.

Stap 3 | Bekijk aanbevelingen

Nadat je problemen met je website hebt opgelost, kun je je aanbevelingstaken bekijken. Deze taken bevatten suggesties voor het verbeteren van je website en instructies voor het uitvoeren ervan.

Om aanbevelingen te bekijken:

1. Ga naar SEO op het dashboard van je website.
  2. Klik onder Aanbevelingen op Taken bekijken.
  3. Klik op een taak om deze uit te vouwen en een aanbeveling te zien.
  4. Volg de instructies om de taak op te lossen.
Een screenshot van het Aanbevelingen-gedeelte in de Wix SEO Assistant.

Stap 4 | Houd je voltooide taken bij

Je kunt taken die je hebt voltooid bijhouden en meer te weten komen over hoe ze de SEO van je website ten goede komen in de Wix SEO Assistant.

Om je voltooide taken te bekijken:

1. Ga naar SEO op het dashboard van je website.
  2. Klik onder Voltooide taken op Taken bekijken.
  3. Klik op een taak om deze uit te vouwen en details over de taak te bekijken.
Een screenshot van het Voltooide taken-gedeelte in de Wix SEO Assistant.

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder om meer te lezen over het gebruik van de Wix SEO Assistant.