Wix SEO-checklist: Een SEO-checklist maken

Leestijd 2 minuten
De Wix SEO-checklist is een stapsgewijze checklist die is ontworpen om je te helpen de zoekmachineoptimalisatie (SEO) van je website te verbeteren op basis van de informatie van je bedrijf en je zoekwoorden. Het laat je ook je website verbinden met en verifiëren bij Google zodat je website in de resultaten van zoekmachines verschijnt.
Je kunt je SEO-checklist maken in het SEO-dashboard van je website. Voer de naam van je bedrijf in, selecteer of je je klanten bedient vanaf een fysiek adres of online, en voeg drie zoekwoorden toe die je bedrijf en wat je aanbiedt beschrijven.
Belangrijk:
Om Google Search Console te koppelen, moet je een Premiumpakket en een domein dat aan je website is gekoppeld hebben. Dit kan een domein zijn dat gekocht is bij Wix of een domein dat is gekocht van een andere domeinhost. Lees meer over de vereisten voor de SEO-checklist.

Om je SEO-checklist te maken:

1. Ga naar je SEO-dashboard.
  2. Scrol omlaag naar Tools en instellingen.
  3. Klik onder SEO-checklist op Nu beginnen.
  4. Klik op Aan de slag.
  5. Voer onder Wat is de naam van je bedrijf of website? een naam in voor je website.
    Tip: Je moet ervoor zorgen dat de naam overeenkomt met de naam die op je website staat.
  6. Klik op Volgende.
  7. Selecteer of je je klanten bedient vanaf een fysieke locatie of online.
Selecteren waar je je klanten bedient in de SEO Wiz.
Tips:
  • Als je een fysieke locatie hebt, kun je tot vijf adressen toevoegen.
  • Je kunt de adressen later bewerken als je ze moet wijzigen.
  1. Klik op Volgende.
  2. Voeg maximaal drie zoekwoord(zinnen) toe die je bedrijf en wat je aanbiedt beschrijven.
Een screenshot van het toevoegen van trefwoorden in SEO-checklist
Tips:
  • Zoekwoord(zinnen) moeten twee tot vier woorden lang zijn.
  • Druk op Enter om ze van elkaar te scheiden.
  • Je kunt deze zoekwoorden later wijzigen als je andere wilt proberen
  • Klik op Voorbeelden bekijken om enkele goede voorbeelden en slechte voorbeelden van zoekwoorden te zien.
  1. Klik op Vind goed presterende zoekwoorden als je suggesties wilt voor sterke zoekwoorden voor je website. Lees meer over tools voor zoekwoordonderzoek
  2. Klik op Doorgaan
Je gepersonaliseerde SEO-checklist is binnen enkele seconden klaar. Volg de stappen van je checklist om je website aan Google te koppelen.
Belangrijk:
Het kan even duren voordat Google de pagina's van je website heeft geïndexeerd en weergegeven in de zoekresultaten.

En nu?