Muziek-apps: Een SoundCloud-speler toevoegen en instellen

Leestijd 3 minuten
Wil je meer muziek van andere platforms op je website laten horen? Je kunt een track, album of playlist van SoundCloud toevoegen aan je website.

Stap 1 | Voeg de SoundCloud-speler toe

Het toevoegen van de SoundCloud-speler is een goede manier om je muziek aan je website toe te voegen. Je kunt de speler overal op je website toevoegen.

Om een SoundCloud0speler toe te voegen:

1. Klik links in de Editor op Elementen toevoegen.
  2. Klik op Video en muziek.
  3. Scrol omlaag naar SoundCloud-speler.
  4. Sleep de speler naar je website.
Afbeelding van de Editor met de SoundCloud-speler geselecteerd.

Stap 2 | Voeg de SoundCloud-URL of insluitcode toe

Om muziek van SoundCloud te delen, moet je eerst de URL of de insluitcode (embed-code) van de track, het album of de afspeellijst ophalen, en deze vervolgens toevoegen aan de speler op je website.

Om je SoundCloud-URL of -code toe te voegen:

1. (In je SoundCloud-account) Zoek naar de muziek die je wilt toevoegen en kopieer de URL / code ervan.
  2. (In je Editor) Klik op de SoundCloud-speler.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Plak de URL of code.
  5. Klik op Bevestigen.

Stap 3 | Pas je SoundCloud-instellingen aan

Kies wat je SoundCloud-speler aan bezoekers laat zien. Je kunt hen laten zien hoe vaak het nummer is afgespeeld, samen met eventuele opmerkingen die SoundCloud-gebruikers hebben achtergelaten.

Om je SoundCloud-instellingen aan te passen:

1. Klik op de SoundCloud-speler in je Editor.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op het Instellingen-tabblad.
  4. Kies wat je speler laat zien:
    • Teller weergeven: Schakel dit in om bezoekers te laten zien hoe vaak het nummer is afgespeeld.
    • Reacties weergeven: Schakel dit in om bezoekers de reacties op je muziek te laten zien.
Afbeelding van SoundCloud-instellingen

Stap 4 | Pas het uiterlijk van de SoundCloud-speler aan

Kies het ontwerp dat het beste bij je stijl past om SoundCloud op je website weer te geven.

Om het SoundCloud-uiterlijk aan te passen:

1. Klik op de SoundCloud-speler in je Editor.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op het Ontwerp-tabblad.
  4. Kies wat je aan wilt passen:
    • Kies een indeling: Kies uit de twee stijlopties hoe je SoundCloud-speler op je website wordt weergegeven.
    • Kleur: Kies een kleur voor de afspeelknop van je SoundCloud-speler.
Afbeelding van SoundCloud-ontwerpopties