DNS-records in je Wix-account beheren

Leestijd 4 minuten
Je kunt de DNS-records (Domain Name System) van je domein (bijvoorbeeld: A, CNAME of TXT) bijwerken vanaf de Domeinen-pagina in je Wix-account.
Je A- en CNAME-records zijn essentieel om je website online te houden, maar ook voor het overzetten naar of koppelen van je website aan andere host. Je kunt echter ook andere DNS-records beheren vanuit je Domeinen-pagina. Uitleg van elk record en wat ze doen, is te vinden in de veelgestelde vragen.
Lees in dit artikel meer over:

DNS-records toevoegen

1. Ga naar je Domeinen-pagina.
  2. Klik naast het betreffende domein op het Meer acties-pictogram.
  3. Klik op DNS Records beheren.
  1. Scrol naar het recordtype dat je wilt toevoegen (bijvoorbeeld CNAME of TXT), en klik op + Record toevoegen.
  2. Voer het DNS-record in de relevante velden in.
    Tip: Als je wordt gevraagd een DNS-record aan te maken met het @-teken in het Hostnaam-veld, laat het veld dan leeg.
  3. Klik op Opslaan.
  4. Klik in de pop-up op Wijzigingen opslaan.

DNS-records bewerken

1. Ga naar je Domeinen-pagina.
  2. Klik naast het betreffende domein op het Meer acties-pictogram.
  3. Klik op DNS Records beheren.
  1. Wijs het DNS-record aan dat bewerkt moet worden en klik op Bewerken
  2. Bewerk het DNS-record.
    Tip: Als je wordt gevraagd een DNS-record aan te maken met het @-teken in het Hostnaam-veld, laat het veld dan leeg.
  3. Klik op Opslaan.

DNS-records verwijderen

1. Ga naar je Domeinen-pagina.
  2. Klik naast het betreffende domein op het Meer acties-pictogram.
  3. Klik op DNS Records beheren.
  4. Klik rechts van het record dat je wilt verwijderen op het Meer acties-pictogram.
  1. Klik op Verwijderen.
    Let op: Als je de standaard A- of CNAME-records van je domein verwijdert, kan je website offline gaan.
  2. Klik in het pop-upbericht op Record verwijderen