Een Wix-domein koppelen aan een externe website

Leestijd 5 minuten
Je kunt een bij Wix gekocht domein aan elke website koppelen, zelfs als deze op een extern platform wordt gehost. Dit vereist het bewerken van de DNS-records in je Wix-account, zodat ze naar je externe website verwijzen (de A- en CNAME-records).
Door de twee te koppelen, kunnen bezoekers je website (die niet door Wix wordt gehost) zien wanneer ze je Wix-webadres in hun browser invoeren.
Voordat je begint:
  • Neem contact op met de host van je website en vraag naar de relevante DNS-records (de A- en CNAME-records) waarnaar je Wix-domein moet verwijzen.
  • Zorg ervoor dat je je websitehost laat weten dat je je domein naar hen moet doorverwijzen zonder de naamservers te wijzigen, aangezien dit niet mogelijk is met een Wix-domein. Als je de naamservers moet wijzigen, moet je je domein weg van Wix overzetten om het te koppelen.

Een domein aan een externe website koppelen

Haal de relevante DNS-records (A- en CNAME-records) op bij de host van je website. Volg daarna de onderstaande stappen om bezoekers je externe website te laten zien wanneer ze je Wix-adres invoeren.

Om je domein koppelen aan een externe website:

1. Ga naar de Domeinen-pagina in je Wix-account.
  2. Klik naast het betreffende domein op het Meer acties-pictogram.
  3. Selecteer DNS Records beheren.
  1. Bewerk je CNAME-records indien nodig.
    Let op: Vraag je nieuwe provider om de relevante records (hostnaam en waarde).
5. Bewerk je A-records indien nodig.
Let op: Vraag je nieuwe provider om de relevante records (hostnaam en waarde).

Veelgestelde vragen

Wij helpen graag je met al je vragen. Klik op een vraag hieronder om meer te lezen: