Klanten terugbetalen bij externe betaalproviders

Leestijd 2 minuten
Terugbetalingen aan klanten kunnen bij Wix worden uitgevoerd voor een select aantal ondersteunde betaalproviders, waaronder Wix Payments.
Sommige betaalproviders ondersteunen terugbetalingen via Wix niet. Als dat het geval is, moet je de terugbetaling rechtstreeks via hun platform doen.
In dit artikel lees je over:

Een terugbetaling uitvoeren via Wix

Je kunt terugbetalingen aan klanten uitvoeren als die betaling is gedaan via een ondersteunde betaalprovider. Als de optie voor terugbetaling niet naast de betreffende betaling wordt weergegeven, moet je de terugbetaling rechtstreeks via je betaalprovider uitvoeren.

Om een terugbetaling uit te voeren:

1. Ga naar Betalingen op het dashboard van je website.
  2. Klik op de betaling om terug te betalen.
  3. Klik op Terugbetalen.
terugbetaalknop
  1. Voer het terug te betalen bedrag en een notitie (indien nodig) in.
  2. Klik op Terugbetalen.

Een terugbetaling uitvoeren buiten Wix

Voor sommige betaalproviders kunnen terugbetalingen niet worden verwerkt via het Wix-dashboard. In plaats daarvan moet je de terugbetaling voltooien via het dashboard van je provider. Neem contact op met je betaalprovider voor meer informatie over het via hen verstrekken van terugbetalingen.
Let op:
  • Terugbetalingen kunnen onderhevig zijn aan verwerkingskosten die in rekening worden gebracht door de betaalprovider
  • Je moet contact opnemen met je provider voor informatie over onderwerpen zoals terugbetaaldeadlines en bewijs van terugbetaling

Veelgestelde vragen

Klik op de onderstaande vragen om meer te lezen over het verstrekken van terugbetalingen.