Invoersinstellingen

Leestijd 2 minuten
Type:
Het type bepaalt het gegevensformaat van het veld. Kies het type dat het beste past bij de gegevens die u van de gebruiker wilt verzamelen.

• Tekst: Een veld dat elk type teken kan bevatten. Gebruik dit voor namen, adressen of andere informatie die geen patroon volgt.
  • Wachtwoord: Een wachtwoordveld. Ingevoerde tekst wordt verborgen met opsommingstekens ••• .
  • Getal: Een veld dat alleen cijfers mag bevatten. Elk ander type karakter wordt genegeerd.
  • E-mail: Een e-mailadresveld.
    Als de gebruiker een ongeldig e-mailadres invoert, waarschuwt een tooltip de gebruiker.
  • URL: Een webadresveld.
    Als de gebruiker een ongeldig webadres invoert, waarschuwt een tooltip de gebruiker.
  • Telefoonnummer: Een veld dat alleen cijfers en bepaalde symbolen kan bevatten. Momenteel geen validatie

Tekstinstellingen

Tekst weergeven bij laden
  • Geen: Het veld begint leeg.
  • Voorbeeldtekst: Het veld geeft de gebruiker een hint over wat hij moet invoeren. De tip verdwijnt zodra de gebruiker begint te typen. Het Voorbeeldtekst-gedeelte wordt hieronder weergegeven.
  • Standaardtekst: In het veld wordt een beginwaarde weergegeven. Gebruik dit om de gebruiker een standaardinstelling te geven. Het Standaardtekst-gedeelte wordt hieronder weergegeven.
  • Standaardtekst dan tijdelijke aanduiding: Het veld geeft een beginwaarde weer. Als de waarde is gewist, verschijnt de voorbeeldtekst-hint.

Voorbeeldtekst
Voer de tekst in die je in de tekstinvoer wilt laten verschijnen als een hint voor de gebruiker. Dit gedeelte is zichtbaar als je Voorbeeldtekst selecteert of Begintekst daarna voorbeeldtekst in het Tekst weergeven bij laden-gedeelte.

Begintekst
Voer de tekst in die je in de tekstinvoer wilt weergeven als een eerste standaardwaarde. Dit gedeelte is zichtbaar als je Begintekst of Begintekst daarna voorbeeldtekst selecteert in het Tekst weergeven bij laden-gedeelte.

Algemene instellingen
  • Vereist: Gebruikers moeten een waarde invoeren in de tekstinvoer voordat ze kunnen verzenden.
  • Alleen lezen: De waarde van het veld kan niet door de gebruiker worden gewijzigd. Je kunt bijvoorbeeld een alleen-lezen veld gebruiken om een berekende waarde weer te geven. De gebruiker kan nog steeds de waarde van het veld selecteren om te kopiëren.

Tekenlimiet instellen:
Selecteer deze schakelaar om een tekenlimiet in te stellen voor de tekstinvoer.
Aantal tekens
Voer een getal in als de tekenlimiet voor de tekstinvoer.

Voeg patroon validatie toe
Klik op de schakelaar om regex (reguliere expressie) in te schakelen om aanvullende criteria toe te passen wanneer het veld wordt gevalideerd. Gebruik het bewerkingsvak om je reguliere expressie in te voeren en te bewerken.