Instellen waar een categorie wordt weergegeven

Leestijd 6 minuten
Je kunt beslissen waar je elk van je categorieën wilt weergeven. Vind de perfecte plaatsing die werkt voor jouw website.

Stap 1 | Stel in of de categorie beschikbaar is voor weergave

Als je een categorie op je live website wilt weergeven, schakel je de Actief op je website-schakelaar in. Wanneer je de schakelaar uitschakelt, is de categorie bijna overal verborgen.
Belangrijk:
Wanneer je de Actief op je website-schakelaar uitschakelt voor een categorie die eerder werd weergegeven, moet je je website controleren:
  • Als je eerder een categorie aan je websitemenu hebt gekoppeld, verwijder je deze om een 404-foutpagina te voorkomen.
  • Als je deze eerder in een productgalerij hebt weergegeven, stel je de galerij in om een andere categorie weer te geven of verwijder je de galerij van je pagina om een lege galerij te voorkomen.

Stap 2 | Stel in of de categorie wordt weergegeven in de categorielijst

Categorieën die actief zijn, worden automatisch toegevoegd aan de categorielijst op de categoriepagina van je webshop.
Belangrijk:
De categorielijst verschijnt niet wanneer je je website op mobiel bekijkt. We raden aan categorieën aan het websitemenu toe te voegen.
Je kunt echter een categorie uit de lijst verbergen of de hele lijst verbergen.

Om categorieën of de categorielijst te verbergen:

1. Klik links in de Editor op Pagina's en menu.
  2. Klik op Winkelpagina's.
  3. Klik op Categoriepagina.
  4. Klik tweemaal op de categoriepagina in de Editor.
  5. Klik op Instellingen.
  6. Klik op het Zijbalk-tabblad.
  7. Selecteer Categorielijst bewerken.
  8. Selecteer wat je wilt verbergen:
    • De hele lijst verbergen: Schakel Categorieënlijst tonen uit.
    • Verberg individuele categorieën:
      1. Selecteer Pas de lijst handmatig aan en rangschik deze opnieuw.
      2. Schakel het selectievakje uit naast de categorie die je wilt verbergen.
Tip:
Vanaf hier kun je de categorieën in de lijst ook opnieuw rangschikken.
Screenshot van het Lijst-tabblad in de instellingen van de categoriepagina

Stap 3 | (Optioneel) Voeg de categorie toe aan je websitemenu

Elke actieve categorie heeft zijn eigen URL die je aan je menu kunt toevoegen. Misschien wil je bijvoorbeeld je categorie 'Uitverkoop' rechtstreeks in het menu van je website weergeven.
Belangrijk:
Aangezien de categoriepagina de lijst met categorieën niet op mobiel weergeeft, is het toevoegen van categorieën aan het websitemenu de beste manier om je klanten er gemakkelijk toegang toe te geven.

Om een categorie aan het websitemenu toe te voegen:

1. Klik links in de Editor op Pagina's en menu.
  2. Klik op Websitemenu.
  3. Klik onderaan op het Link-pictogram.
Screenshot van Pagina's en menu in de Editor, met de optie om de pagina te linken
  1. Selecteer links Pagina.
  2. Selecteer Categoriepagina in de Welke pagina?-dropdown.
Screenshot van websitepagina's en menu met pop-up open
  1. Selecteer de categorie die je wilt weergeven in de Welk item?-dropdown.
  2. Klik op Klaar.

Stap 4 | (Optioneel) Geef een categorie weer op een websitepagina

Je kunt een productgalerij aan elke websitepagina toevoegen en een actieve categorie selecteren om daar weer te geven. Je kunt bijvoorbeeld je meest populaire items weergeven in een galerij op de homepage.

Om een categorie in een galerij weer te geven:

1. Ga naar de relevante pagina in de Editor.
  2. Ga naar het Toevoegen-paneel:
    • Wix Editor: Klik links in de Editor op Elementen toevoegen.
    • Editor X: Klik bovenaan Editor X op Elementen toevoegen .
  3. Klik op Webshop.
  4. Sleep Productgalerij of Schuifgalerij naar je pagina.
  5. Klik tweemaal op de galerij.
  6. Klik op Categorie kiezen.
  1. Selecteer de categorieën die je weer wilt geven.