Apps Made by Wix: De Wix Monetize via AdSense-app toevoegen en instellen

Leestijd 5 minuten
Verdien extra inkomsten door advertenties op je website weer te geven met de Wix Monetize via AdSense-app. Je hebt volledige controle over waar deze advertenties van externe adverteerders op je website worden weergegeven.
Wil je advertenties weergeven bij je blogposts?
Je kunt advertenties weergeven in je blogposts met Google AdSense, maar het proces echter anders dan in de onderstaande stappen. Het advertentieblok dat je in je blogpost maakt, wordt geconfigureerd met behulp van een kort stukje code dat van Google is gekopieerd. Dit advertentieblok verschijnt niet onder de lijst met advertentieblokken in je AdSense-dashboard.
Een screenshot van een advertentieblok op een website.
Voordat je begint:
Deze app vereist dat je een domein hebt gekoppeld aan je website. Zorg ervoor dat je je website hebt gepubliceerd en een domein hebt gekoppeld.

Stap 1 | Voeg de Wix Monetize via AdSense-app toe aan je website

Je kunt de Wix Monetize via AdSense-app vinden in de Wix Appmarkt. Ga in de Editor naar de appmarkt om het aan je website toe te voegen.
Wix Editor
Studio Editor

1. Klik links in de Editor op Apps toevoegen.
  2. Zoek in de zoekbalk naar Wix Monetize via AdSense.
  3. Klik op Toevoegen aan website
Een screenshot die laat zien hoe je de Wix Monetize via AdSense-app toevoegt aan je Wix Editor

Stap 2 | Koppel je AdSense-account aan Wix

Je kunt een nieuw Google AdSense-account maken of een bestaand account koppelen als je er al een hebt.

Eenmaal gekoppeld, beoordeelt Google je informatie om er zeker van te zijn dat deze voldoet aan hun beleid. Dit proces duurt meestal een paar dagen, maar kan tot vier weken duren. Google stuur je een e-mail zodra je bent goedgekeurd om het instellen van AdSense op je website te voltooien.

Om je AdSense-account te koppelen:

1. Klik in je Editor op de Wix Monetize via AdSense-app.
  2. Klik op Advertenties beheren.
    Let op: Als je Advertenties beheren niet ziet, klik je eerst op Instellingen en vervolgens op Advertenties beheren
Een screenshot van klikken op Advertenties beheren op het Google AdSense-element.
  1. Klik op Nu beginnen.
  2. Klik op Account koppelen
  3. Log in op het Google-account dat je met AdSense wilt gebruiken of maak een nieuw Google-account voor gebruik met AdSense.
  4. Voltooi de stappen van Google om een nieuw Google AdSense-account te maken of je bestaande account te koppelen.

Stap 3 | Maak een advertentieblok

Maak je eerste advertentieblok om aan de slag te gaan. Je kunt het formaat van het advertentieblok bepalen en bepalen waar het op je website wordt weergegeven. Nadat je je advertentieblok hebt gemaakt, kun je het op je website weergeven.
Wat is het verschil tussen een advertentieblok en een advertentie?
Een advertentieblok is een verzamelvak dat wordt gebruikt om inhoud van andere uitgevers op je website weer te geven. Elk advertentieblok komt overeen met een specifieke AdSense-code. De advertentie is de visuele inhoud die wordt weergegeven in het advertentieblok (verzamelvak) en wat je bezoekers zien wanneer ze je website bezoeken.

Om een advertentieblok te maken:

1. Ga naar het Apps beheren-tabblad op het dashboard van je website.
  2. Klik naast de Wix Monetize via AdSense-app op Openen.
  3. Klik op Nieuw advertentieblok.
  4. Geef onder Naam advertentieblok een naam op voor het blok.
  5. Kies welk type advertentieblok je wilt maken:
    • Responsieve advertentie: Het formaat van het advertentieblok wordt aangepast aan de breedte van je scherm.
    • Vaste advertentie: Het advertentieblok blijft hetzelfde formaat op alle schermbreedtes. Klik op de dropdown en kies het formaat van de advertentie.
  6. Klik op Opslaan.
  7. Klik op Ga naar Editor.
  8. Klik in je Editor op het advertentieblok.
  9. Klik op Instellingen
  10. Klik op het Advertentieblokken-tabblad.
  11. Selecteer het advertentieblok dat je wilt koppelen
  12. Publiceer je website als je klaar bent om je advertentie te bekijken.

(Optioneel) Stap 4 | Voeg meerdere advertentieblokken toe

Je kunt meer dan één advertentieblok op je website hebben. Afhankelijk van je behoeften zijn er verschillende manieren om dit te doen:
  • Dupliceer de advertentie meerdere keren om deze op verschillende plaatsen weer te geven
  • Kopieer en plak het advertentieblok
  • Voeg de app opnieuw toe vanuit de Wix Appmarkt
  • Maak een nieuw advertentieblok waarin een andere advertentie wordt weergegeven

Kies een optie om meerdere advertentieblokken toe te voegen:

Tip:
Zodra AdSense actief is, ga je naar het 'Rapporten'-tabblad van je dashboard om je inkomsten bij te houden.