Wix Blog: Advertenties van Google AdSense toevoegen aan blogposts in Wix Blog

Leestijd 3 minuten
Je kunt Google AdSense gebruiken om geld te verdienen met je blog door advertentieruimte toe te voegen aan je blogposts. AdSense koppelt advertenties van betaalde adverteerders aan je blog op basis van je inhoud en bezoekers.

Stap 1 | Maak een Google AdSense-account aan

Eerst moet je je aanmelden voor een Google Adsense-account en je website verifiëren.
Belangrijk:
Je moet een domein koppelen voordat je je website kunt verifiëren.

Om een account aan te maken:

1. Ga naar Google AdSense.
  2. Meld je aan voor een nieuw account.
  3. Klik in de linkerzijbalk op Websites .
  1. Klik op Website toevoegen.
  2. Voer de URL van je website in.
  3. Klik op Opslaan en doorgaan.
    Let op: Als je een foutmelding krijgt, verwijder dan 'www' uit de URL.
Let op:
Nadat je één website hebt geverifieerd, kun je zonder verificatie extra websites aan je lijst toevoegen.

Stap 2 | Creëer een advertentieblok en genereer een AdSense-code

Creëer vervolgens je advertentieblok en genereer een AdSense-code.

Om een advertentieblok te maken en een AdSense-code te genereren:

1. Ga in Google AdSense naar het Advertenties-tabblad.
  2. Klik op hetAdvertentieblokken-tabblad.
  3. Klik op + Nieuw advertentieblok.
  4. Selecteer Advertenties tonen.
  5. Klik aan de rechterkant op de Advertentiegrootte-dropdown en selecteer Responsief of Vast
6. Voltooi het configuratieproces (voer een advertentienaam in, selecteer formaten, enzovoort).
7. Klik op Creëren.
8. Klik op Codefragment kopiëren om de code te kopiëren.
9. Sla de code op voor toekomstig gebruik.
Let op: Je moet deze code elke keer plakken als je een advertentie in een blogpost wilt plaatsen.

Stap 3 | Wijzig de AdSense-code

Voeg data-page-url="https://www.domain.com/" toe aan de code. Zorg ervoor dat je 'www.domain.com' vervangt door je eigen domeinnaam.
Als het adres van je website bijvoorbeeld www.mystunningwebsite.com is, dan zou je code er als volgt uit moeten zien:

Stap 4 | Voeg de AdSense-code toe aan een blogpost

Voeg de AdSense-code toe aan een blogpost waarin je een advertentie wilt weergeven.

Om je AdSense-code aan een blogpost toe te voegen:

1. Ga naar Blog in je dashboard.
  2. Selecteer de blogpost die je wilt bewerken of klik op Nieuwe post creëren om een nieuwe post te schrijven.
  3. Klik op Toevoegen
  4. Klik onder Van internet op Adsense
  1. Plak onder Plaats een advertentie van AdSense de AdSense-code die je eerder hebt opgeslagen.
  2. Klik op Opslaan.
Let op:
  • Het kan even duren voordat de advertentie in de post wordt weergegeven.
  • Als je de advertentie wilt bekijken, moet je ervoor zorgen dat eventuele advertentieblokkers die je in je browser hebt geïnstalleerd, zijn uitgeschakeld.

Wil je meer weten?
Bekijk onze volledige stapsgewijze handleiding voor bloggen of bekijk de video in Wix Learn over het toevoegen van betaalde advertenties aan je blog.