Google Ads via Wix: Afgekeurde campagnes voorkomen

Leestijd 5 minuten
Nadat je campagne-inhoud hebt gemaakt, inclusief koppen, beschrijvingen en zoekwoorden, stuur je de campagne ter beoordeling naar Google. Als Google problemen met je campagne aantreft, wordt deze afgekeurd. Naast je campagne wordt het label 'Afgekeurd' weergegeven, evenals de reden voor de afkeuring. Zodra je het probleem hebt opgelost, kun je je campagne opnieuw ter beoordeling indienen.
We hebben hieronder enkele veelvoorkomende problemen toegevoegd die je kunt tegenkomen, evenals tips om ervoor te zorgen dat je advertentie is goedgekeurd voordat je deze ter beoordeling indient.
In dit artikel lees je meer over:

Problemen met afgekeurde campagnes oplossen

Hieronder vind je enkele veelvoorkomende berichten die je in je Google Ads-dashboard kunt zien als je campagne is afgekeurd. Klik op een probleem voor meer informatie en de stappen om het op te lossen.
Let op:
Sommige advertenties kunnen worden afgekeurd omdat Google ze moet goedkeuren via een autorisatieformulier. Wix kan bepaalde formulieren niet namens gebruikers indienen bij Google.

Tips om ervoor te zorgen dat je advertentie wordt goedgekeurd

Om te voorkomen dat je campagne wordt afgekeurd door Google, controleer je het volgende voordat je deze ter beoordeling indient.

Zorg ervoor dat je campagne-inhoud voldoet (inclusief eventuele landingspagina's)

Google heeft beleid dat bepaalde inhoud verbiedt die als schadelijk kan worden beschouwd voor gebruikers en het algemene advertentie-ecosysteem. Dit omvat inhoud op alle landingspagina's waarnaar je vanuit je campagne linkt.

Als je denkt dat je advertentie onder een van deze categorieën kan vallen, moet je het Google Ads-beleid controleren.

Volg de redactionele vereisten

In de documentatie van Google staat dat om een gebruikerservaring van hoge kwaliteit te bieden, ze vereisen dat alle advertenties, extensies en bestemmingen voldoen aan hoge professionele en redactionele normen. Ze staan alleen advertenties toe die duidelijk en professioneel zijn en die gebruikers leiden naar inhoud die relevant, nuttig en makkelijk om interactie mee te hebben is.

Controleer of de bestemming werkt en in overeenstemming is met de bestemmingsvereisten van Google

De 'bestemming' van een advertentie beschrijft waar de gebruiker terechtkomt nadat die op je advertentie heeft geklikt (bijvoorbeeld de URL van je website of een landingspagina). Deze locatie moet bereikbaar zijn. Als je domein verbindingsproblemen ondervindt, probeer dan onze Wix Domeinassistent