Facebook-advertenties: Een advertentiecampagne onderbreken en hervatten

Leestijd 6 minuten
Onderbreek je advertentiecampagne en verwijder je advertenties tijdelijk van Facebook en Instagram. Kies een specifieke datum om te hervatten of hervat wanneer je er klaar voor bent. Als je probeert verder te gaan nadat je abonnement is verlopen, moet je een nieuw abonnement kopen voordat de campagne opnieuw kan beginnen.
In dit artikel lees je hoe je:

Een campagne onderbreken

Onderbreek je campagne via de Campagne acties-dropdown boven aan het dashboard. Kies of je wilt onderbreken tot een specifieke datum of voor onbepaalde tijd. Zodra je de campagne onderbreekt, worden alle resterende advertentie-uitgaven bewaard totdat de campagne wordt hervat.
Belangrijk:
Voor winkeldoelen zie je mogelijk nog steeds nieuwe aankopen nadat je campagne is onderbroken. Dit is waarschijnlijk te wijten aan Remarketing-doelgroepen.

Een campagne onderbreken tot een specifieke datum

1. Ga naar Facebook-advertenties op het dashboard van je website.
  2. Klik rechtsboven op de Campagne acties-dropdown.
  3. Klik op Tijdelijk pauzeren.
  1. Klik naast Hervatten op op Selecteer een datum.
  2. Selecteer een dag uit de datumkiezer waarop je je campagne wilt hervatten.
    Let op: De groene stippen onder bepaalde data geven de resterende dagen van je huidige abonnement aan.
  1. Zodra je een hervattingsdatum kiest, wordt je campagne automatisch hervat of moet deze handmatig worden hervat vanaf het dashboard, afhankelijk van of de datum voor of na de vervaldatum van je abonnement ligt:
  • Voordat je abonnement afloopt: Wix hervat automatisch je campagne op de geselecteerde datum. De huidige advertentie-uitgaven die je nog over hebt, worden tot dan bewaard. Klik op Campagne onderbreken om te bevestigen.
  • Na afloop van je abonnement: Je moet naar het dashboard gaan en je campagne opnieuw opstarten met een nieuw abonnement. Alle resterende advertentie-uitgaven worden toegevoegd aan het nieuwe abonnement zodra je campagne actief is. Klik op Campagne onderbreken om te bevestigen. Lees meer
Zodra je je campagne hebt onderbroken, verandert de campagnestatus in Gepauzeerd. Je kunt de exacte pauzeringsdatum onder de status bekijken.
Let op:
  • Automatische verlenging van je abonnement blijft actief als je je campagne onderbreekt tot een specifieke datum. Als je ervoor kiest geen hervattingsdatum te kiezen, wordt automatische verlenging uitgeschakeld.
  • Als je van gedachten verandert over wanneer je campagne moet worden hervat, kun je de pauze-instellingen aanpassen via de Campagne acties-dropdown.

Een campagne onderbreken zonder hervattingsdatum

1. Ga naar Facebook-advertenties op het dashboard van je website.
  2. Klik rechtsboven op de Campagne acties-dropdown.
  3. Klik op Tijdelijk pauzeren.
  1. Klik op Stel geen datum in om te hervatten.
  1. Een bericht vertelt je wanneer je je campagne moet hervatten om je huidige abonnement te behouden. Na die datum vervalt je abonnement en moet je een nieuw abonnement kopen voordat de campagne opnieuw kan beginnen. Klik op Campagne onderbreken om te bevestigen.

Een campagne hervatten

Als je klaar bent om je campagne te hervatten, ga je naar het Facebook-advertenties-dashboard. Het proces van hervatten verschilt naargelang je abonnement al dan niet verlopen is.
Tip:
Als je niet zeker weet of je abonnement actief is, kijk dan bovenaan het dashboard.

Hervatten voordat je abonnement afloopt

1. Ga naar Facebook-advertenties op het dashboard van je website.
  2. Kies een optie op basis van het feit of je al dan niet een hervattingsdatum hebt ingesteld toen je de campagne aanvankelijk pauzeerde:
    • Ik stelde een hervattingsdatum in: Je campagne wordt automatisch hervat op de geselecteerde datum. Automatische verlenging van je abonnement blijft actief. Alle resterende advertentie-uitgaven worden gebruikt vanaf de datum waarop de campagne wordt hervat tot het einde van de abonnementsperiode.
      Let op: Als je van gedachten verandert en eerder wilt hervatten, klik je in de banner bovenaan het dashboard op Hervat de campagne nu.
    • Ik heb geen hervattingsdatum ingesteld: Je moet je campagne handmatig hervatten vanaf het dashboard, zelfs als je de campagne onlangs hebt onderbroken. Dit komt omdat de automatische verlenging van je abonnement werd uitgeschakeld zodra je bij het onderbreken koos voor 'Geen hervattingsdatum instellen'. Klik in de banner op Hervat de campagne nu om de campagne voort te zetten.
Let op:
Als je een onderbroken campagne op enig moment hervat, wordt automatische verlenging weer ingeschakeld, zelfs als je deze eerder hebt uitgeschakeld.

Hervatten na afloop van je abonnement

1. Ga naar Facebook-advertenties op het dashboard van je website.
  2. Klik rechtsboven op Bewerken en herstarten.

3. De instellingen van de campagne worden geopend. Je kunt de inhoud en het publiek van je advertenties bekijken en eventuele aanpassingen doen. Klik op Maandbudget (Stap 3) wanneer je klaar bent.
  4. Kies een abonnementsoptie.
  5. Klik op Volgende om je advertentie en abonnementsbedrag te bekijken. Als je klaar bent, volg je de instructies om je aankoop te voltooien en te verzenden.
    Let op: Alle advertentie-uitgaven die overblijven van je campagne voordat deze werd onderbroken, worden overgedragen en toegevoegd aan je nieuwe abonnement.
Let op:
  • Wanneer een campagne wordt hervat, worden de resterende advertentie-uitgaven volledig gebruikt tot het einde van de abonnementsperiode.
  • Als je je campagne niet hervat tegen de tijd dat je abonnement afloopt, blijft deze nog 90 dagen lang 'gepauzeerd'. Er wordt niets in rekening gebracht totdat je een nieuw abonnement aanschaft en de campagne opnieuw activeert. Als je na 90 dagen je campagne niet hebt hervat, eindigt deze automatisch. Alle resterende advertentie-uitgaven worden toegevoegd aan je volgende campagne zodra je een nieuw abonnement koopt.
Als je ervoor kiest om een onderbroken campagne te annuleren, wordt de campagne nog steeds hervat op de ingestelde hervattingsdatum, maar stopt deze aan het einde van het huidige abonnement.