Facebook-advertenties: Best practices voor het maken van beeld- en videoadvertenties

Leestijd 4 minuten
Wanneer je jouw advertentie-inhoud creëert tijdens het opzetten van een campagne, kun je kiezen tussen een beeld- of videoadvertentie. Zorg ervoor dat je de best practices volgt bij het kiezen van media en het schrijven van ondersteunende advertentietekst om de best presterende advertentiecampagne te krijgen.
Let op:
Als je een dynamische advertentie voor een webshop plaatst, worden de afbeeldingen uit je productcatalogus gehaald. Lees meer

Lees meer over:

Richtlijnen voor beeldadvertenties

Trek de aandacht van je doelgroep met een visueel verbluffend beeld. Volg de richtlijnen van Facebook om je beeldadvertentie op te laten vallen.

Laat je product en/of dienst zien met je afbeelding

Leg de essentie van je merk vast met een duidelijk beeld dat je product of de voordelen van je dienst laat zien. Iemand die je advertentie bekijkt, zou onmiddellijk moeten begrijpen waarvoor je adverteert zonder te hoeven zoeken naar het punt van de advertentie op de foto.

Gebruik afbeeldingen met een hoge resolutie

Hoe beter de resolutie van je afbeeldingen, hoe professioneler je advertentie eruit zal zien. Volg de richtlijnen voor beeldopmaak hieronder om ervoor te zorgen dat je afbeelding niet wazig of korrelig wordt.

Zet de afbeelding niet vol met tekst

De tekst van je advertentie moet beperkt blijven tot de kop, beschrijving en call-to-action. Probeer geen advertentietekst bovenop de afbeelding te plaatsen. Als je echter tekst bovenaan je afbeelding wilt toevoegen, volg je deze richtlijnen:
  • Houd de tekst minimaal en in een hoek van de afbeelding in plaats van het over de hele afbeelding te spreiden.
  • Houd je aan de 20%-regel: Uit onderzoek van Facebook bleek dat beeldadvertenties met minder dan 20% tekst beter presteren.
Let op:
De vetgedrukte tekst in de onderstaande afbeelding komt uit de SEO-titel van de pagina. De beschrijving eronder is je titel. Als je ervoor kiest om geen kop te schrijven, worden in plaats daarvan de eerste veertig tekens van de SEO-beschrijving van die pagina gebruikt.

Gebruik de juiste URL-indeling

Wanneer je jouw webshop of diensten aan de advertentie koppelt, moet je ervoor zorgen dat je de juiste URL-indeling gebruikt, zodat de link niet wordt verbroken.
  • Als je naar een specifieke pagina van je website linkt, zorg er dan voor dat deze deel uitmaakt van je primaire domein (www.mystore.com/page) en dat het exacte overeenkomt met de paginanaam.
    Let op: Voor sommige domeinen moet een schuine streep (/) aan het einde van de URL worden toegevoegd. Als je een foutmelding krijgt, probeer dan een / aan het einde toe te voegen of te verwijderen.
  • De URL moet beginnen met https://www of http://www.
  • Gebruik geen spaties of speciale tekens in de URL.
Tip:
Bij het toevoegen van een URL aan je advertentie (alleen bij klassieke advertenties) kun je ook op de Bestemmings-URL-dropdown klikken om te kiezen uit alle bestaande URL's op je website. Je kunt geen URL's selecteren van pagina's die met een wachtwoord zijn beveiligd.
Lees meer over Facebooks aanbevelingen voor beeldadvertenties.

Richtlijnen voor videoadvertenties

Steeds meer merken maken videoadvertenties voor Facebook. Volg de onderstaande richtlijnen van Facebook voor het maken van een succesvolle videoadvertentie.

Maak video's maximaal vijftien seconden lang

Maak video's voor de korte aandachtsspanne van social media. Als je video's vijftien seconden of minder duren, is de kans groter dat je doelgroep tot het einde kijkt. Zorg ervoor dat je het belangrijkste onderdeel van je videoadvertentie (het product of de dienst) vanaf het begin laat zien.
Tip:
Video's van vijftien seconden zijn ook ideaal voor Instagram Stories.

Gebruik verticale of vierkante video's

Upload video's met een verticale of vierkante beeldverhouding (Facebook beveelt 4:5 verticale advertenties aan). Omdat de meeste mensen verticaal door Facebook scrollen, helpt het kiezen van verticale video's je om de schermruimte te maximaliseren.

Onthoud dat mensen advertenties bekijken met het geluid uit

Probeer waar mogelijk dynamische tekst of afbeeldingen toe te voegen aan je videoadvertentie Mensen bekijken advertentie-inhoud vaak met het geluid uit, vooral op openbare plaatsen. Voeg ook ondertitels toe aan je video.

Richtlijnen voor de opmaak van afbeeldingen en video's

Zorg ervoor dat je de aanbevelingen van Facebook voor het bestandstype en de resolutie van afbeeldingen opvolgt om de advertentieafbeelding met de hoogste kwaliteit te krijgen. Voor videoadvertenties heeft Facebook-advertenties via Wix zijn eigen productaanbevelingen.

Afbeeldingsopmaak

• Bestandstype: .png of .jpg
  • Resolutie: Upload de afbeelding met de hoogste resolutie die beschikbaar is. Voor advertentieafbeeldingen met een link raadt Facebook 1.080 x 1.350 pixels aan. De minimale pixelvereisten zijn: 500px x 500px op desktop en een breedte van 320px op mobiel.
  • Verhouding: 1.91:1 tot 1:1

Video-opmaak

• Bestandstype: MP4, MOV of GIF
  • Videoduur: Maximaal dertig seconden (hoewel vijftien seconden het beste is).
  • Grootte: Maximale bestandsgrootte van 4GB voor alle video's. De minimumvereiste is 500px bij 500px (hetzelfde als afbeeldingen).
Lees meer over Facebooks aanbevelingen voor videoadvertenties.