Een veilig wachtwoord maken en je Wix-account veilig houden

Leestijd 2 minuten
We raden je ten zeerste aan om alle acties te ondernemen om de veiligheid van je Wix-account en persoonlijke informatie te verbeteren.

Tips voor het maken van een veilig Wix-wachtwoord

Wij raden de volgende tips aan voor het maken van het veiligste wachtwoord voor je Wix-account:
  • Kies een wachtwoord dat minimaal acht tot 12 tekens bevat.
  • Neem geen delen van je naam (voor- en achternaam) op in je wachtwoord, of iets dat verband houdt met je persoonlijke gegevens.
  • Zorg ervoor dat je ten minste drie van de vier tekentypes opneemt:
    • Kleine letters
    • Hoofdletters
    • Getallen
    • Symbolen
  • Gebruik een uniek wachtwoord voor Wix. Gebruik geen wachtwoord dat voor andere toepassingen wordt gebruikt, zoals je reguliere e-mailaccount.
  • Overweeg het gebruik van een wachtwoordbeheerder en een automatische wachtwoordgenerator om veilige wachtwoorden te maken.
  • Maak van je wachtwoord een term of zinsdeel van minstens 12 tekens. Wij raden aan een gemakkelijk te onthouden zin te gebruiken die cijfers en speciale tekens bevat. Je kunt bijvoorbeeld de eerste twee letters van elk woord van een zin gebruiken om een nog sterker wachtwoord te maken.
  • Gebruik de wachtwoordsterkte-indicator van Wix om de veiligheid van je wachtwoord te controleren. De indicator vraagt je een moeilijk te breken wachtwoord te maken met extra tekens en symbolen. De gekleurde balk bovenaan de indicator houdt je op de hoogte van de sterkte van je wachtwoord terwijl je het aanmaakt.

Tips om je Wix-account veilig te houden

We raden je aan de volgende tips te gebruiken om je Wix-account veilig te houden:
  • Houd je inloggegevens privé. Deel je inloggegevens alleen met vertrouwde bronnen.
  • Schakel tweestapsverificatie in om een extra beveiligingslaag aan je account toe te voegen.
  • Als meerdere mensen aan je Wix-website werken, overweeg dan om ze toe te voegen als websitemedewerkers in plaats van je wachtwoord te delen.
  • Zorg ervoor dat je je computer vergrendelt en met een wachtwoord beveiligt. We raden aan om automatische vergrendeling van je computer als deze vijf minuten onbeheerd is geweest in te schakelen (bijv. vergrendelen op screensaver).
  • Meld je af bij je Wix- en e-mailaccounts als je een gedeelde browser gebruikt.
  • Sta niet toe dat je browser je wachtwoord opslaat als je een gedeelde browser gebruikt.
  • Voeg een hersteltelefoonnummer toe om je te helpen je account te herstellen in het geval dat je je e-mail bent vergeten of de toegang tot je e-mail bent kwijtgeraakt.
Volgende: