Een premium website overzetten naar een ander Wix-account

Leestijd 6 minuten
Je kunt het eigenaarschap van een premium website overzetten naar een ander Wix-account. Bij het overzetten kun je ook het domein van de website en eventuele bijbehorende zakelijke e-mail overzetten.Kies om deze mee te nemen tijdens het overdrachtsproces wanneer daarom gevraagd wordt.
Voordat je begint:
  • Zodra je de website overzet, wordt je eigenaarschap van de website overgezet naar de nieuwe eigenaar. Je betaalgegevens worden niet overgedragen en de nieuwe website-eigenaar zal alle toekomstige abonnementsbetalingen beheren. Als je abonnementsbetalingen wilt blijven beheren, kun je iemand als medewerker toevoegen in plaats van het eigendom over te dragen. Lees meer in Rollen en machtigingen.
  • Sommige premiumabonnementen kunnen niet worden overgezet. Als je abonnement niet kan worden overgezet, kun je de toewijzing van het abonnement eerst ongedaan maken en vervolgens de stappen volgen om de website over te zetten.
Lees in dit artikel meer over:
Klik om je website over te zetten naar een ander account.
Nu overzetten
Het duurt slechts 1 minuut

Een premium website overzetten naar een ander Wix-account

Om een premium website over te zetten, heb je het e-mailadres nodig van de persoon naar wie je de website wilt overzetten. Nadat je het overdrachtsproces hebt gestart, ontvangen ze een bevestigingsmail die ze moeten accepteren om het proces te voltooien.

Om een premium website over te zetten:

1. Ga naar het dashboard van je website.
  2. Klik bovenaan de homepage op het Websiteacties-pictogram.
  3. Selecteer Website overzetten.
Een screenshot met het websiteacties-menu waar je de optie voor het overzetten van de website kunt selecteren.
  1. Vul het 'Eigendom overzetten'-formulier in:
    1. Voer het e-mailadres in dat is gekoppeld aan het Wix-account van de nieuwe eigenaar.
    2. Schakel de volgende overdrachtsopties in of uit:
      • Premiumpakket overzetten: Zet het Premiumpakket dat aan de website is toegewezen samen met de website over naar het account van de nieuwe eigenaar.
      • Domein en zakelijke e-mail overzetten: Zet het domein en de bijbehorende postvakken samen met de website over naar het account van de nieuwe eigenaar.
        Let op: 'en zakelijke e-mail' wordt alleen weergegeven als je zakelijke e-mail van Google Workspace hebt gekocht bij Wix.
      • Premiumapps overzetten: (indien van toepassing) De premium-apps van de website worden automatisch samen met de website overgezet naar het account van de nieuwe eigenaar.
    3. Selecteer of deselecteer Mijn rol als mede-eigenaar van deze website behouden na de overdracht:
      • Geselecteerd: Je blijft een medewerker van de website met beperkte toegang. De nieuwe website-eigenaar kan je toegang op elk moment intrekken.
      • Gedeselecteerd: Je kunt de website op geen enkele manier meer bewerken of beheren.
    4. Selecteer of deselecteer Kopie van deze website in mijn account houden:
      • Geselecteerd: Een kopie van de website blijft in je account staan nadat de overdracht heeft plaatsgevonden.
      • Gedeselecteerd: Er wordt geen kopie van de website opgeslagen in je account. Als je echter je rol als mede-eigenaar behoudt (zie stap 4c), kun je de website nog steeds bewerken.
Een screenshot met de opties om een jaarlijks pakket en domein over te zetten bij het overzetten van een website naar een nieuwe eigenaar.
  1. Klik op Doorgaan.
  2. Bekijk het overdrachtsoverzicht en vink het bevestigingsvakje aan.
  3. Klik op Eigendom overzetten.
En nu?

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder om meer te lezen over het overzetten van een premium website naar een ander Wix-account.