Een gekoppeld domein (elders gekocht) van het ene naar het andere Wix-account overzetten

Leestijd 3 minuten
Het is niet mogelijk om een domein toe te voegen aan meer dan één Wix-account tegelijk. Als je een domein probeert te koppelen dat niet bij Wix is gekocht en momenteel in een ander Wix-account staat, moet je het domein eerst verwijderen uit het huidige account en het vervolgens toevoegen aan het betreffende account.
Wil je een Wix-domein overzetten naar een ander account?
De aanwijzingen in dit artikel zijn van toepassing op domeinen die niet bij Wix zijn gekocht. Als je een Wix-domein hebt en deze wilt overzetten naar een ander account, zet je het domein over naar het andere Wix-account.

Stap 1 | Verwijder het domein van je Wix-account

1. Meld je aan bij het Wix-account waar je domein momenteel is toegevoegd.
  2. Ga naar de Domeinen-pagina.
    Let op: Als je meer dan één domein in je account hebt, blader je naar het relevante domein.
  3. Kopieer de DNS-records van je domein.
    Let op: Als je domein is gekoppeld via de doorverwijzing (pointing), ga dan door naar stap 4.
4.  Klik rechts op het Meer weergeven-pictogramen selecteer Verwijderen van Wix.
5.  Klik op Domein verwijderen.

Stap 2 | Voeg het domein toe aan een ander Wix-account

1. Log in op het Wix-account waaraan je het domein toevoegt.
  2. Ga naar je Domeinen-pagina.
  3. Klik op Je eigen domein koppelen.
    Let op: Als je al een domein in je account hebt, klik je op Een bestaand domein toevoegen en selecteer je vervolgens Je eigen domein koppelen.
  4. Selecteer de website waaraan je je domein wilt koppelen en klik op Volgende.
  5. Voer je domeinnaam in.
    Let op: Als je je domein koppelt via doorverwijzing (pointing), klik je onderaan de pagina naast Koppelingsmethode op DNS, selecteer je Doorverwijzen en klik je vervolgens op Bevestigen.
  6. Klik op Volgende.
  7. Volg de stapsgewijze instructies om de domeinrecords in je domeinhostaccount in te stellen. Als je DNS-records in stap 1 hebt gekopieerd, moet je deze ook instellen. Lees hoe
  8. Klik op Verbinding controleren.
Belangrijk:
Klik hier als je geen toegang hebt tot het account dat aan het domein is gekoppeld.