Een gekoppeld domein (elders gekocht) van het ene naar het andere Wix-account overzetten

Leestijd 4 minuten
Het is niet mogelijk om dezelfde domeinnaam aan meer dan één Wix-account tegelijk toe te voegen. Als je een domein probeert te koppelen dat buiten Wix is gekocht en zich momenteel in een ander Wix-account bevindt, moet je het domein eerst verwijderen uit het huidige account en het vervolgens toevoegen aan het nieuwe account.
Wil je een Wix-domein overzetten naar een ander account?
De aanwijzingen in dit artikel zijn van toepassing op domeinen die niet bij Wix zijn gekocht. Als je een Wix-domein hebt en deze wilt overzetten naar een ander account, zet je het domein over naar het andere Wix-account.

Stap 1 | Verwijder het domein uit je Wix-account

Log in op het Wix-account waar je domein zich momenteel bevindt, kopieer de DNS-records en verwijder het domein uit het account. Hiermee kun je het domein toevoegen aan het andere Wix-account waaraan je het wilt koppelen.

Om een domein uit je account te verwijderen:

1. Meld je aan bij het Wix-account waar je domein momenteel is toegevoegd.
  2. Ga naar de Domeinen-pagina in het account.
    Let op: Als je meer dan één domein in je account hebt, blader je naar het relevante domein.
  3. Kopieer de DNS-records van je domein.
    Let op: Als je domein is gekoppeld via de doorverwijzing (pointing), ga dan door naar stap 4.
4.  Klik rechts op het Meer acties-pictogramen selecteer Verwijderen van Wix.
Een screenshot met de Verwijderen van Wix-optie voor een gekoppeld domein.
5.  Klik op Domein verwijderen.

Stap 2 | Voeg het domein toe aan een ander Wix-account

Log in op het Wix-account waaraan je het domein wilt koppelen. Je kunt een incognitovenster gebruiken om in te loggen als je tegelijkertijd op beide accounts ingelogd wilt blijven. Voeg vervolgens het domein toe, kies een geüpgradede website om te koppelen en stel de koppeling in.

Om het domein toe te voegen aan een ander Wix-account:

1. Log in op het Wix-account waaraan je het domein toevoegt.
  2. Ga naar de Domeinen-pagina in het account.
  3. Klik op Je eigen domein koppelen.
    Let op: Als je al een domein in je account hebt, klik je op Een bestaand domein toevoegen en selecteer je vervolgens Je eigen domein koppelen.
  4. Selecteer de website waaraan je je domein wilt koppelen en klik op Doorgaan.
  5. Voer je domeinnaam in en klik op Dit domein kiezen en vervolgens op Ja, ik bezit dit domein.
  6. Volg de stapsgewijze instructies om de domeinrecords in je domeinhostaccount in te stellen.
    Let op: Als je je domein koppelt via doorverwijzing (pointing) in plaats van via naamservers, klik je bovenaan de pagina op de Doorverwijzing-optie en ga vervolgens naar de instructies daarvoor. Je kunt de gekopieerde DNS-records uit stap 1 gebruiken om de records toe te voegen in het nieuwe account.
    A screenshot showing where to click to switch to the pointing domain connection method.
  7. Klik op Verbinding controleren.
Heb je geen toegang tot je account?
Je kunt het formulier voor accountherstel invullen als je geen toegang kunt krijgen tot het account waaraan je domein momenteel is gekoppeld.