Editor X: Met lagen op je pagina werken

Leestijd 3 minuten
Editor X schakelt over naar Wix Studio, ons nieuwe platform voor bedrijven en freelancers.Lees meer over Wix Studio
Editor X heeft een breed scala aan tools waarmee je je lagen kunt selecteren en beheren. Als je pagina overlappende lagen heeft, is het belangrijk om hun stapelvolgorde te beheren, zodat alle relevante informatie zichtbaar is voor je bezoekers.

Lees hoe je:

Een voorkeur voor laagselectie instellen

Met Editor X kun je een standaardpad kiezen voor het opnemen van lagen op je canvas. Bepaal welk element wordt 'geselecteerd' wanneer je op een parent-container met child-elementen klikt.
  • Parent-container eerst: De parent-container (bijvoorbeeld: containervak, stapel, enzovoort) wordt geselecteerd wanneer je erop klikt. Vervolgens kun je opnieuw op elk element klikken om het te bewerken.
  • Child-element eerst: Het specifieke child-element waarop je klikt wordt geselecteerd, niet de parent-container.
Je kunt deze voorkeur instellen in de bovenste balk van je Editor.

Lagen op je canvas schikken

Wanneer je met veel verschillende elementen werkt, kunnen lagen elkaar overlappen in een volgorde die niet in je oorspronkelijke ontwerp past.
Klik met de rechtermuisknop op een element om de laag naar voren of naar achteren te verplaatsen. Je kunt de laag ook naar voren halen of naar achteren, waardoor het de voorgrond wordt voor je ontwerp.
Tip:
Je kunt ook het Lagen-paneel gebruiken om je lagen opnieuw te rangschikken.Klik naast de relevante laag op het Meer weergeven-pictogramen selecteer Schikken.

Het Lagen-paneel gebruiken

Het Lagen-paneel in Editor X laat je de lagen van je pagina op één plek beheren. Het toont alle elementen op je pagina, van boven naar beneden, en stelt je in staat om lagen te selecteren, hun volgorde te wijzigen, ze te verbergen en meer. Lees meer