Editor X: Een testwebsite maken

Leestijd 3 minuten
Editor X schakelt over naar Wix Studio, ons nieuwe platform voor bedrijven en freelancers.Lees meer over Wix Studio
Het maken van een testwebsite is een goede manier om de veranderingen die je van plan bent, hoe groot of klein ook, te bekijken en te onderzoeken. Het geeft je de mogelijkheid om bijvoorbeeld nieuwe ontwerpen of belangrijke functies voor bezoekers te A/B-testen.
De testversie heeft ook een deelbare URL die je kunt gebruiken om een voorbeeld van je wijzigingen te bekijken en deze naar iedereen te sturen van wie je input nodig hebt.
In dit artikel lees je hoe je:
Gebruik je de Pro Gallery?
De Pro Gallery wordt niet op dezelfde manier op een testwebsite weergegeven als op je live website. Standaardafbeeldingen verschijnen in plaats van je eigen afbeeldingen. Het kan zijn dat je de galerij niet ziet als deze zich niet op de laatst gepubliceerde versie van je website bevindt. Stem voor deze functies

Een testwebsite maken

Terwijl je wijzigingen aanbrengt aan je website, kun je rechtstreeks vanuit Editor X een testversie maken en kiezen hoe je deze wilt delen: stuur de test-URL om individuele feedback te krijgen of open de Release Manager als je deze aan een bepaald aantal mensen wilt laten zien.
Belangrijk:
Zorg ervoor dat je je wijzigingen eerst publiceert, zodat ze zichtbaar zijn in de testversie.

Om een testwebsite te maken:

1. Klik in de bovenste balk van Editor X op Website.
  2. Klik op Testwebsite maken.
  3. Bekijk en deel je testwebsite:
    • Klik op Testsite bekijken om deze via de URL te openen.
    • Kopieer de URL en deel deze afzonderlijk voor invoer.
    • Stel een deel van je bezoekers bloot aan de testversie:
      1. Klik op Naar de Release Manager.
      2. (In de Release Manager) Klik naast je testwebsite op het Meer weergeven-pictogram.
      3. Klik op Blootstelling bewerken.
      4. Voer een getal (percentage) in onder Proefversie

Testwebsites beheren

Nadat je een testwebsite hebt gemaakt, ga je naar de Release Manager op het dashboard van je website om deze te beheren. Je kunt het percentage bezoekers bewerken of deze versie publiceren als deze klaar is om live te gaan.
Je kunt deze versie ook volledig negeren. Je wijzigingen worden nog steeds opgeslagen in Editor X, maar je testwebsite is niet langer beschikbaar via de URL.

Om je testwebsite te beheren:

1. Ga naar de Release Manager:
    1. Klik in de bovenste balk van Editor X op Website.
    2. Klik op Naar de Release Manager.

2. (In de Release Manager) Klik naast je testwebsite op het Meer weergeven-pictogram.
  3. Selecteer een optie om deze versie te beheren:
    • Blootstelling: Wijzig het percentage van je verkeer dat naar de testwebsite wordt omgeleid.
    • Deze versie publiceren: Publiceer de wijzigingen die je eerder aan het testen was voor alle bezoekers.
    • Verwijderen: Verwijder de testwebsite van je dashboard zodat deze voor niemand zichtbaar is.
Let op:
Als je een testversie verwijdert, wordt deze uit de Release Manager verwijderd. De testwebsite is niet langer beschikbaar voor bezoekers, ook niet via de deelbare URL.