Editor X: Best Practices voor de Pro Gallery

Leestijd 4 minuten
Editor X schakelt over naar Wix Studio, ons nieuwe platform voor bedrijven en freelancers.Lees meer over Wix Studio
Met de Pro Gallery kun je video's, afbeeldingen en tekst weergeven, allemaal in één mooie multimediagalerij. Lees de richtlijnen in dit artikel om het meeste uit de Pro Gallery in Editor X te halen — ontdek de verschillende manieren waarop je je galerij kunt aanpassen en deze er op elk schermformaat geweldig uit kunt laten zien.

De instellingen zoeken die je nodig hebt

Er zijn twee hoofdgebieden waar je verschillende galerij-instellingen kunt aanpassen:
  • Het Pro Gallery-instellingenpaneel
  • Het Inspector-paneel

Het Instellingen-paneel

Met het Instellingen-paneel kun je het ontwerp en de functionaliteit van je galerij aanpassen. Je kunt een indeling kiezen die bij je afbeeldingen past, beslissen wat er gebeurt als je op een item klikt, animaties toevoegen en nog veel meer.
Een screenshot van het Pro Gallery-instellingenpaneel in Editor X.

Het Inspector-paneel

Vanuit het Inspector-paneel, kun je de grootte, positie en het gedrag van je galerij aanpassen voor alle breekpunten. Deze instellingen kunnen helpen ervoor te zorgen dat je galerij reageert en er goed uitziet op elk schermformaat.
Een screenshot van de indelingbewerkingsopties voor Pro Gallery, beschikbaar in het infovenster

Er zijn veel verschillende manieren om ervoor te zorgen dat je galerij reageert op alle schermformaten. Lees hieronder om de beste methode voor je ontwerpbehoeften te kiezen.

Controleer de grootte, docking en marges van de galerij

Je kunt op alle schermformaten dezelfde galerij-indeling weergeven. We raden aan een vloeiende meting te gebruiken (bijvoorbeeld %, vh, vw) om de grootte van je Pro Gallery in te stellen, zodat deze automatisch en in verhouding tot het scherm van je bezoeker wordt aangepast.
Tip:
Het is niet mogelijk om de hoogte van je galerij aan te passen wanneer:
  • Je galerij is ingesteld om verticaal te scrollen.
  • Je galerij horizontaal met een vaste verhouding is.

Je kunt deze instellingen wijzigen op het Indeling-tabblad in het Instellingen-paneel van de galerij.
Een screenshot van het formaatgedeelte van het Inspector-paneel, waarin wordt getoond hoe je de vloeiendgrootte voor je Pro Gallery instelt
Controleer nog steeds in het Inspector-paneel de docking en marges van je galerij op elk breekpunt. Als deze instellingen niet op een kleiner scherm passen, wordt je galerij mogelijk slechts gedeeltelijk of helemaal niet weergegeven. Je kunt deze instellingen relatief ten opzichte van het scherm maken met behulp van vloeiende metingen (bijvoorbeeld %).
Een screenshot van het Docking-gebied van het Inspector-paneel waar je de docking en marges kunt controleren
Je kunt een galerij uitrekken over een onderdeel zodat deze zich automatisch aanpast aan verschillende schermformaten. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over formaat, docking en marges.
Een screenshot van het uitrek-pictogram in een Pro Gallery in Editor X

Gebruik verschillende indelingen

Pro Gallery biedt veel verschillende indelingen — sommige zijn meer minimaal en andere passen beter bij grotere schermen. Je kunt voor elk van je breekpunten een indeling kiezen, zodat de galerij altijd op het scherm van je bezoeker past.
Een screenshot van het Indeling-tabblad in de Pro Gallery-instellingen, waar je een andere look kunt kiezen

Problemen met lege ruimtes en afstanden oplossen

Als je vindt dat er te veel ruimte boven, onder of tussen galerijafbeeldingen is, probeer dan de onderstaande stappen.