De Wix FAQ-app toevoegen en instellen

Leestijd 5 minuten
Voeg de Wix FAQ-app toe en maak FAQ-pagina's om je bezoekers snel antwoord te geven op veelgestelde vragen over je producten of diensten.
Nadat je het hebt toegevoegd, kun je deze in de Editor aanpassen aan je website. Kies uit verschillende indelingsstijlen voor veelgestelde vragen, pas de lettertypen en kleuren van de tekst aan en creëer nieuwe vragen en categorieën.

De Wix FAQ-app aan je website toevoegen

Je kunt de Wix FAQ-app aan je website toevoegen via de Wix Appmarkt

Om de app toe te voegen:

1. Ga naar de Wix Appmarkt:
    • Wix Editor: Klik links in de Editor op Apps toevoegen.
    • Editor X: Klik bovenaan Editor X op Appmarkt.
  2. Typ 'Wix FAQ' in de zoekbalk.
  3. Selecteer Wix FAQ in het dropdownmenu.
  4. Klik op Toevoegen aan website
Tip:
Knip en plak de app om hem naar een andere pagina op je website te verplaatsen.

De weergegeven informatie van de FAQ-app bewerken

Je kunt de weergave-informatie die op je FAQ-app verschijnt, bewerken. Dit kan via de weergave-instellingen in het instellingenpaneel van de app. Bewerk de titel en de tekst van de zoekbalk van je FAQ-app, kies de categorieën die worden weergegeven, en selecteer welke knoppen voor het delen op social media worden weergegeven.

Om de weergegeven informatie aan te passen:

1. Selecteer de app in je Editor.
  2. Klik op Instellingen
  3. Klik op het Weergave-tabblad.
  4. Pas onder Titel en zoeken de titel van je FAQ-app en de zoekbalk aan.
    • Toon titel: Geef een titel bij je veelgestelde vragen weer.
    • Wat is de titel? Voer je titel in het tekstveld in.
    • Zoekbalk tonen: Geef een zoekbalk weer op je FAQ-app.
    • Wat is de tekst van de zoekbalk?Voer de standaardtekst van de zoekbalk in het tekstveld in.
  5. Kies wat je wilt weergeven onder Veelgestelde vragen en categorieën:
    • Kies wat je wilt weergeven: Selecteer Veelgestelde vragen met categorieën of Alleen veelgestelde vragen.
    • Selecteer de vragen die je toont: Selecteer de categorieën die je weer wilt geven.
  6. Klik onder Social media op de selectievakjes naast de opties die je wilt weergeven.

De indeling van je FAQ-app wijzigen

Je kunt het uiterlijk van de FAQ-app op je website aanpassen op het Indeling-tabblad van het instellingenpaneel van de app. Selecteer een indeling, pas de hoogte en afstand van de app aan en kies hoe de titel wordt uitgelijnd.

Om de indeling aan te passen:

1. Selecteer de app in je Editor.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op het Indeling-tabblad.
    Layout tab of the FAQ app's settings panel.
  4. Kies onder Kies een indeling Uitvouwen, Klassiek of Strook als indeling voor je app.
  5. Selecteer om de hoogte van je FAQ-app automatisch aan je tekst aan te passen of pas de hoogte handmatig aan onder Hoogte app.
  6. Selecteer onder App afstand Standaard of Compact als afstand voor je veelgestelde vragen.
  7. Selecteer onder Uitlijning een Linker-, Midden- of Rechteruitlijning voor de titel van je veelgestelde vragen.

De instellingen van je FAQ-app aanpassen

Je kunt de antwoordinstellingen en de app-richting van je FAQ-app aanpassen op het Instellingen-tabblad van het instellingenpaneel van de app. Selecteer hoeveel antwoorden tegelijk worden weergegeven en wat de richting van de tekst van je FAQ-app is.

Om de instellingen van de app aan te passen:

1. Selecteer de FAQ-app in je Editor.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op het Instellingen-tabblad.
    Settings tab of the FAQ app's settings panel.
  4. Selecteer hoe je wilt dat je FAQ-app zich op je website gedraagt. Let op: Deze instellingen zijn niet beschikbaar voor de Klassieke indeling.
    • Klik op de Toon één antwoord per keer-schakelaar om slechts één antwoord tegelijk te laten openen. Wanneer dit uitgeschakeld is, kunnen bezoekers alle FAQ-antwoorden tegelijk openen.
    • Klik op de Eerste antwoord altijd tonen-schakelaar om automatisch het eerste antwoord te openen wanneer iemand de pagina bezoekt waarop de FAQ-app staat.
  5. Selecteer onder App-richting links-naar-rechts of rechts-naar-links als richting voor de tekst van je FAQ-app.

Het ontwerp van je FAQ-app aanpassen

De laatste stap is om het ontwerp van je FAQ-app bij te werken zodat deze bij je website past. Je kunt de kleur en stijl van de titels en kopteksten van je veelgestelde vragen, de kleur van de achtergrond, de kleur van je links, en de pictogrammen en scheidingslijnen van je FAQ-app aanpassen.

Om het ontwerp van je FAQ-app aan te passen:

1. Selecteer de app in je Editor.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op het Ontwerp-tabblad.
  4. Pas de koptekst en achtergrond of vragen en antwoorden van je FAQ-app aan: