De Shared Gallery-app toevoegen en instellen

Leestijd 8 minuten
Met de Shared Gallery-app kun je beginnen met het delen van je foto's en video's door ze naar je galerij te uploaden.
Pas aan hoe je Shared Gallery eruitziet en zich gedraagt door de instellingen, de toegangsrechten, de titel en beschrijving en de indeling van je albums en foto's en het ontwerp van je galerij, te wijzigen.
Tip:
Je kunt je media ook uploaden en beheren vanuit het Shared Gallery-gedeelte van het dashboard van je website.

Lees in dit artikel meer over:

Je kunt de Shared Gallery-app toevoegen aan je website vanuit de Wix Appmarkt.
Wix Editor
Studio Editor

1. Klik links in de Editor op Apps toevoegen.
  2. Zoek naar de Shared Gallery-app in de zoekbalk.
  3. Klik op Toevoegen aan website
Een screenshot die laat zien hoe je de Shared Gallery-app aan je website toevoegt

De instellingen van de app aanpassen

Je kunt de algemene instellingen van de Shared Gallery-app aanpassen via het Instellingen-tabblad van het Instellingen-paneel van de app.
Op het Instellingen-tabblad kun je het volgende doen:
  • Het toegangsniveau voor websitebezoekers in je galerij instellen
  • Opmerkingen, likes, tagging en video-uploads inschakelen
  • De tekstrichting in de app-richting selecteren
  • Al je media als je deze niet meer nodig hebt

Om de instellingen aan te passen:

1. Selecteer de app in je Editor.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op het Instellingen-tabblad.
  4. Klik op Machtigingen instellen om het toegangsniveau in te stellen dat je websitebezoekers hebben voor je galerij. Lees meer over machtigingen
  1. Klik op Terug
  2. (Optioneel) Klik op Siteleden beheren om je leden te bekijken en te beheren op het dashboard van je website.
  3. Schakel opmerkingen over foto's en video's, het taggen van leden op media en video-uploads in of uit onder Algemeen.
  4. Selecteer een richting voor de app-tekst onder App-richting. Als je website bijvoorbeeld een taal gebruikt die van rechts naar links gelezen wordt, kun je de richting van je galerij wijzigen zodat deze daarmee overeenkomt.
Tip:
Klik op Alles verwijderen als je alle albums, foto's en video's in je galerij wilt verwijderen. Hiermee wordt alles in je galerij permanent verwijderd, inclusief opmerkingen, weergaven en likes.

De tekst en het ontwerp van de app wijzigen

Je kunt de tekst en het ontwerp van je galerij wijzigen in het Instellingen-paneel van de app in de Editor van je website. Voeg een verleidelijke titel en beschrijving toe om bezoekers van je website te interesseren en pas het uiterlijk van je galerij aan je website aan.
Je kunt het volgende personaliseren:
  • De titel en beschrijving van je galerij
  • De letterstijl en kleur van je tekst
  • De kleuren van knoppen en pictogrammen
  • De kleuren, breedte en vorm van randen rond je items
  • De effecten die websitebezoekers zien wanneer ze over items in je galerij bewegen

Om de tekst en het ontwerp te wijzigen:

1. Selecteer de app in je Editor.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op het Tekst-tabblad.
  4. Voeg een titel en beschrijving toe voor je galerij.
Afbeelding met de velden waar je een titel en beschrijving voor je gedeelde galerij kunt invoeren.
  1. Klik op het Ontwerp-tabblad.
  2. Pas het ontwerp van je koptekst, achtergrond, albums, foto's en de uitgebreide versie van je galerij-items aan.

De indeling van de app aanpassen

Je kunt de indeling van de foto's en albums in je galerij wijzigen in het Instellingen-paneel van de app in de Editor van je website. Pas de indeling van je galerij aan en wijzig instellingen zoals de grootte en afstand van je foto's en video's, de pictogrammen die erop worden weergegeven, de stijl van je albumkaarten en de informatie die over elk album wordt weergegeven.

Om de indeling aan te passen:

1. Selecteer de app in je Editor.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Selecteer het Indelingen-tabblad.
  4. Pas de indeling van je foto's en albums in je galerij aan.