De naam van je website wijzigen in zoekresultaten

Leestijd 3 minuten
De naam die voor je website in de zoekresultaten verschijnt, is de websitenametag van je homepage. Als je geen websitenametag hebt ingevoerd, wordt je title-tag automatisch weergegeven.

Als je de naam die in zoekresultaten wordt weergegeven wilt wijzigen, moet je je og:site-nametag wijzigen.
Belangrijk:
Google gebruikt een aantal bronnen om automatisch de naam te kiezen die wordt weergegeven in zoekresultaten voor je website. Hoewel de title-tag van je homepage kan beïnvloeden wat Google kiest, kunnen ook andere factoren van invloed zijn, zoals de inhoud van je website, de kopteksttags van je website en de gestructureerde gegevensopmaak op je website.

Om de nametag van je website te wijzigen:

Wix Editor
Editor X
Studio Editor
  1. Ga naar je Editor.
  2. Klik links in de Editor op Pagina's en menu.
  3. Klik naast de homepage op het Meer acties-pictogram.
  4. Klik op Basis SEO.
  5. Klik op Geavanceerde SEO.
  6. Klik op Extra tags.
  7. Klik op og:site_name en bewerk de Tag-waarde en klik vervolgens op Toepassen.
  8. Klik rechtsboven in de Editor op Publiceren.
Belangrijk:
Zoekmachines werken je websitenaam bij de volgende keer dat ze je website crawlen. Als je dit proces wilt versnellen, kun je de URL van je pagina indienen bij zoekmachines.

Tips:
  • Lees in dit artikel hoe je je website kunt optimaliseren voor zoekmachines.
  • Bekijk onze SEO-checklist om een persoonlijk SEO-plan voor je website te maken.