De inhoud van je website beschermen

Leestijd 5 minuten
Inhoudsbescherming is belangrijk, vooral als het gaat om intellectueel eigendom op je website.
Voeg een watermerk toe tijdens het bewerken van afbeeldingen in de Photo Studio, of schakel het in in je Fotoalbums en de Art Store. Je kunt ook een Pro Gallery gebruiken of de Right Click Protect-app om te voorkomen dat bezoekers je website-inhoud downloaden.

Lees meer over:

Een watermerk toevoegen met Photo Studio

Wix Photo Studio is een veelzijdige tool waarmee je je afbeeldingen kunt bewerken, aanpassen en personaliseren. Gebruik de tekst-tool om handmatig een watermerk aan je foto's toe te voegen. Je kunt zelfs het lettertype, de grootte, het formaat en de dekking aanpassen.

Watermerken inschakelen in Fotoalbum en Art Store

Je kunt een ingebouwd watermerk inschakelen en weergeven met Fotoalbums en Art Store. Je kunt de tekst en het symbool bewerken en zelfs je eigen bestand uploaden om als watermerk te gebruiken.
Klik hieronder op een optie om te zien hoe je vanuit elke app een watermerk kunt toevoegen.
Let op:
Het is niet mogelijk om watermerken toe te voegen aan productafbeeldingen in Wix Stores, hoewel je handmatig een watermerk aan de afbeelding kunt toevoegen voordat je deze uploadt.

Beveiliging tegen klikken met de rechtermuisknop in Pro Galleries

Houd je afbeeldingen veilig door ze in een Wix Pro Gallery weer te geven. Pro Gallery heeft een ingebouwde Right Click Protect-functie op desktop, zodat bezoekers je afbeeldingen niet met de rechtermuisknop kunnen opslaan.
Pro Galleries hebben veel verschillende indelingsopties beschikbaar en ze kunnen eenvoudig worden toegevoegd vanuit de Wix Editor. Lees meer
Wil je een watermerk toevoegen aan je pro gallery-afbeeldingen?
Je kunt hier op deze optie stemmen.

De Right Click Protect-app gebruiken

Right Click Protect is een app die beschikbaar is via de Wix Appmarkt. Wanneer een bezoeker op je inhoud klikt, ziet deze een bericht waarin staat dat de inhoud auteursrechtelijk beschermd is.
Je kunt het via de appmarkt op je website installeren en zelfs via de instellingen het bericht bewerken dat wordt weergegeven. Lees meer
Belangrijk:
De Right Click Protect-app verhindert niet dat bezoekers Ctrl+C gebruiken om je inhoud te kopiëren. Als je wilt dat de app deze functie ontwikkelt, kun je daar hier op stemmen.
Let op:
Momenteel is het met Wix Video niet mogelijk om een watermerk of aangepast logo aan video's toe te voegen, maar je kunt wel een aangepast logo toevoegen aan embedded video's. Als je de optie wilt hebben om een watermerk toe te voegen aan video's in Wix Video, kun hier op deze functie stemmen.