Een domein aan de naamservers van Wix koppelen

Leestijd 3 minuten
Koppel een domein dat je al bezit aan Wix door de naamservers ervan te wijzigen. Met deze koppelingsmethode host Wix je DNS, terwijl je domein geregistreerd blijft bij de huidige host.

In de meeste gevallen raden we aan om koppeling te maken via naamservers. De doorverwijzingsmethode (pointing) kan echter een betere optie zijn als je meerdere DNS-records hebt die je liever niet opnieuw configureert.
Lees meer over de verschillen tussen het koppelen van je domein via naamservers vs. doorverwijzing
Belangrijk:
  • Je moet een Premiumpakket hebben om een domein te kunnen koppelen.
  • Wix ondersteunt het gebruik van DNSSEC of DNS-proxy's zoals Cloudflare niet. Om DNS-propagatie te garanderen, moet je ervoor zorgen dat deze opties niet zijn ingeschakeld voordat je jouw domein aan een Wix-website koppelt.

Stap 1 | Voeg het domein toe aan je Wix-account

Voordat je de DNS-instellingen in je domeinhost-account bijwerkt, ga je naar de Domeinen-pagina in je Wix-account, en voeg je het domein toe.

Om het domein toe te voegen:

1. Ga naar de Domeinen-pagina in je Wix-account.
  2. Klik op Een bestaand domein toevoegen.
  3. Klik op Je eigen domein koppelen.
  4. Selecteer de website waaraan je je domein wilt koppelen en klik op Volgende.
  5. Voer je domeinnaam in en klik op Beginnen.
  6. Klik op Ik bezit dit domein.
  7. Bekijk de informatie op het scherm en klik op Beginnen
Tip:
Als het domein al is gekoppeld aan een Wix-account, hoef je niet verder te gaan met stap 2. Er verschijnt een bericht op het scherm om je te informeren als dit het geval is.

Stap 2 | Werk de naamservers in je domeinhost-account bij

Om je domein te koppelen, moet je de naamserver-instellingen ervan bijwerken in je domeinhost-account (meestal het bedrijf waarvan je het domein hebt gekocht).

Je ziet een stapsgewijs overzicht in je Wix-dashboard, waarmee je de stappen kunt doorlopen om de naamservers in het huidige host-account van je domein te wijzigen.

Houd deze pagina open en doorloop de stappen in het account van de domeinhost. De stappen vertellen je alles wat je moet weten, inclusief de naamserver (NS)-records die je moet gebruiken.

Om de naamserver bij te werken:

1. Log in op je domeinhost.
    1. Open een nieuw tabblad in je browser.
    2. Ga naar de website van je domeinhost en log in.
    3. Keer terug naar de Wix-domeinenpagina.
    4. Klik op Ik ben ingelogd.
  2. Zoek je pagina met de domein-instellingen.
    1. Ga naar de domeinenpagina op de website van je domeinhost.
    2. Zoek je domein en ga naar het instellingenpaneel.
    3. Keer terug naar de Wix-domeinenpagina.
    4. Klik op Ik heb mijn domein-instellingen gevonden.
  3. Vind je naamservers
    1. Zoek in je domeininstellingen waar je naamserverrecords kunt beheren en bewerken.
    2. Keer terug naar de Wix-domeinenpagina.
    3. Klik op Naamservers gevonden.
  4. Vervang je naamservers.
    1. Vervang op de website van je domeinhost je huidige naamservers door de Wix-naamservers op de Wix-domeinenpagina. Tip: Gebruik de NS-records die je in de onderstaande widget ziet:
    b. Klik op Ik heb mijn naamservers vervangen.

Ondervind je problemen bij het bijwerken van je naamservers? Neem dan contact op met je domeinhost voor hulp. Voor het gemak hebben we de volgende e-mailtemplate gemaakt om je uit te leggen wat je moet doen.

Stap 3 | Wacht tot je domein is gepropageerd

Je werk zit erop. Het kan tot 48 uur duren voordat de nieuwe DNS-records van je domein zijn doorgevoerd, en je website wereldwijd wordt weergegeven. Lees meer over domeinpropagatie.
Tip:
Maak het makkelijker voor mensen om contact met je op te nemen. Ontvang een gepersonaliseerd zakelijk e-mailadres voor je domein via onze samenwerking met Google Workspace. Lees meer