CMS: Velden uit een verzameling verwijderen

Leestijd 4 minuten
Je kunt een veld uit je CMS-verzameling (Content Management System) verwijderen als je het veld of de opgeslagen waarden niet langer nodig hebt. Zorg ervoor dat het veld niet wordt gebruikt in datasets, SEO-instellingen of gekoppelde pagina-elementen voordat je het verwijdert om te voorkomen dat de koppelingen worden verbroken. Om gebroken URL's voor dynamische pagina's te voorkomen, kun je geen veld verwijderen als het wordt gebruikt in de structuur van de URL-slug
Tips:

Gevolgen van het verwijderen van verzamelingsvelden

Bekijk de onderstaande tabel om te lezen wat er gebeurt als je velden verwijdert die zijn gekoppeld aan datasets, SEO-instellingen en specifieke pagina-elementen.
Als het verwijderde veld is:
Op je gepubliceerde website:
Gebruikt als sorteervoorwaarde in een dataset
De inhoud wordt weergegeven zonder de sorteervoorwaarde toe te passen.
Gebruikt als filtervoorwaarde in een dataset
Het datasetfilter werkt alsof het verwijderde veld een leeg veld is.
Gebruikt als een veld in de URL van een dynamische pagina
*Je kunt een veld niet verwijderen als het wordt gebruikt in een dynamische pagina-URL.
Gebruikt in de SEO-instellingen van de website
De SEO-instellingen tonen de naam van het veld als statische tekst. Als de veldnaam bijvoorbeeld 'categorie' was, tonen de SEO-instellingen het woord 'categorie' in plaats van een dynamische waarde.
Gekoppeld aan een tekstelement
Het tekstelement geeft geen inhoud meer weer.
Gekoppeld aan een invoerelement dat is ingesteld om inhoud te verzamelen
Het invoerelement blijft weergegeven. Inzendingen van het element worden echter niet opgeslagen in je verzameling omdat het veld om ze op te slaan is verwijderd.

Als je de keuzelijst in een dropdown of selectietags-element hebt gekoppeld, wordt er niets weergegeven in de keuzelijst en kan er dus niets worden ingediend.
Gekoppeld aan een invoerelement dat is ingesteld om inhoud te filteren
Het invoerelement blijft weergegeven. Het toont echter geen opties die bezoekers kunnen gebruiken om inhoud te filteren, omdat het veld dat wordt gebruikt om te filteren is verwijderd.
Gekoppeld aan een kolom in een tabel
De kolom blijft de koptekst van het verwijderde veld weergeven, maar er wordt geen inhoud weergegeven in de velden van de kolom.

Je kunt de kolom handmatig verwijderen in de Tabel beheren-instellingen.
Gekoppeld aan een afbeeldingselement
Als het afbeeldingsveld wordt verwijderd, geeft het element geen inhoud weer.

Als het afbeeldingsveld niet wordt verwijderd, maar andere velden die aan het element zijn gekoppeld, worden verwijderd (bijvoorbeeld alt-tekst, tooltip, link) wordt de afbeelding weergegeven, maar zijn de andere velden niet in gebruik omdat ze niet meer bestaan.
Gekoppeld aan een Pro Gallery
Als het afbeeldingsveld of mediagalerij-veld wordt verwijderd, wordt er niets weergegeven.

Als het afbeeldings- of mediagalerij-veld niet wordt verwijderd, maar andere gekoppelde velden worden verwijderd, worden de afbeeldingen weergegeven, maar zijn de andere velden niet in gebruik omdat ze niet meer bestaan.
Gekoppeld aan een knopelement
Als het veld dat aan het knoplabel is gekoppeld, wordt verwijderd, wordt er geen tekst op de knop weergegeven, maar werkt de klikactie nog steeds.

Als een veld dat aan de klikactie van de knop is gekoppeld, wordt verwijderd, gebeurt er niets wanneer op de knop wordt geklikt.
Gekoppeld aan een video-element
Als het videoveld wordt verwijderd, wordt in plaats daarvan de standaardvideo van de videospeler afgespeeld.

Een verzamelingsveld verwijderen

Ga naar het CMS op je dashboard of vanuit je Editor om verzamelingsvelden te verwijderen.

Om een veld uit je verzameling te verwijderen:

1. Ga naar CMS op het dashboard van je website. Je kunt ook op CMSklikken in je Editor en vervolgens op Je verzamelingen klikken.
  2. Klik op de verzameling.
  3. Klik op Velden beheren
  4. Wijs het relevante veld aan en klik op het Meer acties-pictogram.
  5. Klik op Verwijderen.
Een screenshot van het verwijderen van een veld in een CMS-verzameling.
  1. Klik op het Ja, veld verwijderen-selectievakje en klik vervolgens op Verwijderen

Veelgestelde vragen

Klik hieronder voor antwoorden op de meest gestelde vragen over het verwijderen van verzamelingsvelden.