CMS: Velden uit een verzameling verwijderen

Leestijd 3 minuten
Je kunt op elk moment een veld (kolom) uit je verzameling verwijderen. Het veld wordt daarmee slechts gemarkeerd als verwijderd en niet daadwerkelijk uit je verzameling verwijderd. Je kunt verwijderde velden en hun inhoud altijd weer herstellen.

Voordat je een veld uit je verzameling verwijdert

Als het veld is
Op je gepubliceerde website
Gekoppeld aan een tekstelement
Wordt de standaard tekst van je element weergegeven
Gebruikt als sorteervoorwaarde in een dataset
Wordt de inhoud weergegeven zonder dat de sorteervoorwaarde wordt toegepast
Gebruikt als filtervoorwaarde in een dataset
Wordt niets weergegeven omdat niet aan de filtervoorwaarde kan worden voldaan
Gebruikt als een veld in de URL van een dynamische pagina
Geven alle links die je maakt naar die dynamische pagina op je website een 404-fout (pagina kan niet worden gevonden)
Gekoppeld aan een invoerelement
Het invoerelement wordt weergegeven en blijft ingeschakeld. Als de gebruiker indient, wordt er een nieuw item aangemaakt in de verzameling, maar worden de gebruikersgegevens niet opgeslagen in het item.
In het geval van een dropdownmenu: als het verwijderde veld is gekoppeld aan de labels en waarden, worden de standaardopties weergegeven.
Gekoppeld aan een kolom in een tabel
De kolom is leeg, maar de kop blijft behouden, tenzij je de kolom handmatig verwijdert.
Gekoppeld aan een afbeelding
Als het Afbeelding-veld wordt verwijderd, heeft het element geen inhoud en wordt het niet weergegeven.
Als een van de andere gekoppelde velden wordt verwijderd, wordt de afbeelding weergegeven, maar niet de andere informatie.
Gekoppeld aan een galerij
Als het afbeeldingsveld is verwijderd, geeft de galerij lege vormen weer.
Als een van de andere gekoppelde velden wordt verwijderd, wordt de afbeelding weergegeven, maar niet de andere informatie.
Gekoppeld aan een knop
Als het knoplabel was gekoppeld aan het verwijderde veld, wordt de knop leeg weergegeven en blijft deze ingeschakeld.
Gekoppeld aan een video-element
Het video-element wordt weergegeven op de pagina, maar speelt de standaardvideo af.

Een veld uit een verzameling verwijderen

1. Ga naar je CMS op het dashboard van je website.
  2. Klik op de verzameling.
  3. Klik op het titelveld bovenaan een veld (kolom).
  4. Klik op Verwijderen.
Een screenshot van een Sandbox-verzameling met de Verwijder-optie van een veld gemarkeerd.
Tip:
Heb je per ongeluk een veld verwijderd? Door een veld met dezelfde naam opnieuw aan te maken onmiddellijk nadat het is verwijderd, worden het veld en de inhoud ervan hersteld.

Na het verwijderen van een veld uit je verzameling

Na het verwijderen van een veld uit je verzameling wordt een waarschuwingspictogramweergegeven:
  • In het Met data koppelen-paneel van je element
  • In het Datasetinstellingen-paneel

Als het veld wordt gebruikt in een URL van de dynamische pagina, wordt een waarschuwingspictogramweergegeven:
  • In het Dataset-paneel van de dynamische pagina
  • In het Instellingen-paneel van de dynamische pagina
  • In het SEO-instellingen-paneel van de dynamische pagina