CMS: Problemen met verzamelingen oplossen

Leestijd 6 minuten
Gebruik het CMS (Content Management System) om verzamelingen te maken en je inhoud op een efficiëntere manier te beheren. Instellingen voor machtigingen in je dataset en verzamelingen beheren de toegang tot je inhoud. Afhankelijk van hoe deze machtigingen zijn ingesteld, wordt je inhoud mogelijk niet weergegeven op je live website of in je Editor.
De stappen in dit artikel lossen de meest voorkomende problemen met verzamelingen op.
Tip:
Als je je verzameling niet kunt bewerken, is er mogelijk een time-out opgetreden. Open een nieuw tabblad en log in op Wix.com. Ga terug naar de Editor, bezoek een andere pagina en ga terug naar je verzameling.
In dit artikel lees je hoe je:

De koppeling van pagina-elementen controleren

Nadat je een verzameling hebt gemaakt en een dataset aan je pagina hebt toegevoegd, moet je je elementen koppelen aan je verzameling via een dataset. Zorg ervoor dat alle elementen en gebruikersinvoer op je website aan een dataset zijn gekoppeld.

Om de koppeling van je pagina-elementen te controleren:

1. Selecteer het element in de Editor.
  2. Klik op het Met data koppelen-pictogram.
  3. Selecteer de dataset waaraan je je element wilt koppelen onder Verbind een dataset.
  4. Koppel elke gewenste optie aan een bestaand verzamelingenveld onder Verbindingsopties.

Verzamelingsmachtigingen controleren

De machtigingen bepalen wie de inhoud in een verzameling kan bekijken, creëren, bijwerken en verwijderen. Zorg ervoor dat je de juiste machtigingen hebt ingesteld.

Om je verzamelingsmachtigingen te controleren:

1. Ga naar het CMS in je Editor.
    • Wix Editor: Klik links in de Editor op CMS.
    • Editor X: Klik bovenaan Editor X op CMS.
  2. Klik op Verzamelingen.
  3. Wijs de verzameling aan.
  4. Klik op het Meer opties-pictogram.
  5. Klik op Instellingen bewerken.
  6. Klik op het Machtigingen en privacy-tabblad.
  7. Klik op de dropdown onder Wat voor soort inhoud ga je in deze verzameling opslaan? en selecteer een machtiging.

Optionele Sandbox- en Live-inhoud synchroniseren

Als je het hebt ingeschakeld, zijn je optionele Sandbox- en Live-verzamelingen gescheiden. Wijzigingen die je in de ene aanbrengt, hebben geen invloed op de andere. Zorg ervoor dat je de inhoud tussen de verzamelingen synchroniseert om je wijzigingen door te voeren. Lees meer over de Sandbox.

Om je Sandbox- en Live-inhoud te synchroniseren:

1. Ga naar het CMS in je Editor.
    • Wix Editor: Klik links in de Editor op CMS.
    • Editor X: Klik bovenaan Editor X op CMS.
  2. Klik op Verzamelingen.
  3. Klik op het Instellingen-pictogram.
  4. Klik op Geavanceerde instellingen.
  5. Schakel Sandbox in.
  6. Open de betreffende verzameling.
  7. Klik op het Sandbox-verzameling-tabblad.
  8. Klik bovenaan op Sandbox synchroniseren naar Live.
  9. Selecteer een van de opties om je inhoud te synchroniseren:
    • Synchroniseer alle items van Sandbox naar Live
    • Synchroniseer X geselecteerde items van Sandbox naar Live
  10. Klik op Synchroniseren.

De modus van je dataset controleren

Datasets bepalen hoe websitebezoekers omgaan met de inhoud in je verzamelingen. Zorg ervoor dat je dataset is ingesteld op Alleen-lezen.

Om je datasetmodus te controleren:

1. Klik op de dataset in je Editor.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Stel de velden in je dataset instellingen-paneel in:
    • Koppel een verzameling: Klik op de dropdown om de verzameling te selecteren waaraan je deze dataset wilt koppelen.
    • Dataset naam: De naam van je dataset zoals deze wordt weergegeven in alle 'Verbinden met data'-panelen.
    • Modus: Klik op de dropdown om Alleen-lezen (Read-only) te selecteren.

Browserinstellingen controleren

Als je browser is ingesteld om cookies van derden te blokkeren, kun je problemen ondervinden bij het weergeven of bewerken van je inhoud. Zorg ervoor dat je browser geen Wix-cookies blokkeert

Problemen oplossen bij het toevoegen aan een verzameling

Klik hieronder in de lijst met veelvoorkomende scenario's waarbij het niet mogelijk is om een item aan een verzameling toe te voegen.

Nog steeds hulp nodig?

Als het probleem aanhoudt, neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder.