CMS: Problemen met verzamelingen oplossen

Leestijd 5 minuten
Het beheren van verzamelingen in je CMS (Content Management System) kan soms een uitdaging zijn. Of het nu gaat om het koppelen van pagina-elementen, het instellen van machtigingen of het synchroniseren van inhoud, het oplossen van deze problemen zorgt ervoor dat je website soepel werkt. Stel je bijvoorbeeld een makelaar voor die onroerend goed bijwerkt, maar merkt dat de nieuwe panden niet correct worden weergegeven op hun website. Deze gids helpt je bij het oplossen van dergelijke problemen.
Tip:
Je kunt veel problemen met verzamelingen oplossen vanaf de nieuwe Koppelingen bekijken-pagina in je verzameling. Deze functie is nog niet in alle Wix-accounts beschikbaar.
  1. Ga naar CMS op het dashboard van je website.
  2. Klik op de verzameling.
  3. Klik rechtsboven op Meer acties en selecteer Koppelingen bekijken.

In dit artikel lees je hoe je:

De koppeling van pagina-elementen controleren

Nadat je een verzameling hebt gemaakt en een dataset aan je pagina hebt toegevoegd, moet je ervoor zorgen dat alle elementen en gebruikersinvoer zijn gekoppeld aan de dataset. Dit garandeert dat de inhoud correct wordt weergegeven. Zorg ervoor dat elk element, zoals afbeeldingen, tekst en knoppen, correct is gekoppeld aan de relevante dataset.
Lees hoe je de dataset-koppelingen controleert tussen je elementen en je verzamelingen.

Verzamelingsmachtigingen controleren

Machtigingen bepalen wie inhoud in een verzameling kan bekijken, maken, bijwerken en verwijderen. Zorg ervoor dat je de juiste machtigingen hebt ingesteld en dat ze overeenkomen met de rollen van je websitegebruikers.
Lees hoe je verzamelingsmachtigingen controleert om ervoor te zorgen dat ze correct zijn ingesteld.

Synchroniseer je optionele Sandbox- en Live-verzamelingen

Als je Sandbox-verzamelingen hebt ingeschakeld, onthoud dan dat wijzigingen in de ene geen invloed hebben op de andere. Synchroniseer de inhoud om ervoor te zorgen dat updates van kracht worden. Synchroniseer je verzamelingen regelmatig om discrepanties tussen Sandbox- en live verzamelingsgegevens te voorkomen.
Als je Sandbox-verzamelingen hebt ingeschakeld, lees dan hoe je de inhoud van je Sandbox- en Live-verzameling synchroniseert

De modus van je dataset controleren

Datasets bepalen hoe websitebezoekers omgaan met de inhoud in je verzamelingen. Zorg ervoor dat je dataset is ingesteld op de juiste modus. Je kunt kiezen uit de volgende datasetmodi:
  • Lezen: Gekoppelde elementen kunnen inhoud uit je verzameling lezen en weergeven. De elementen kunnen de inhoud van de verzameling niet wijzigen.
  • Schrijven: Gekoppelde elementen kunnen geen inhoud uit de verzameling weergeven. Invoerelementen kunnen inhoud aan de verzameling toevoegen, maar kunnen de bestaande inhoud van de verzameling niet wijzigen.
  • Lezen en schrijven: Gekoppelde elementen kunnen inhoud uit je verzameling weergeven. Invoerelementen kunnen inhoud aan je verzameling toevoegen of bewerken.
Lees hoe je de dataset-modus en andere dataset-instellingen bewerkt.

Browserinstellingen controleren

Als je browser cookies van derden blokkeert, kun je problemen ondervinden bij het weergeven of bewerken van je inhoud. Zorg ervoor dat je browser geen Wix-cookies blokkeert.

Controleer problemen met het toevoegen aan een verzameling

Verschillende scenario's kunnen voorkomen dat je items aan een verzameling kunt toevoegen. Ga als volgt te werk om veelvoorkomende problemen op te lossen:

Controleer de typen verzamelingsvelden

Het type verzamelingsveld bepaalt wat voor soort gegevens je in de verzamelingsvelden kunt opslaan. Je kunt bijvoorbeeld alleen getalwaarden opslaan in een Getal-veldtype. Elementen die je aan het CMS koppelt, hebben ook beperkingen op welke soorten velden ze kunnen koppelen. Het Uitgebreide inhoud-element kan bijvoorbeeld alleen worden gekoppeld aan het Uitgebreide inhoud-veldtype.

Als je problemen ondervindt met het opslaan van de juiste soort gegevens in je velden of met het koppelen van elementen eraan, controleer dan of je de juiste veldtypen gebruikt.

Veelgestelde vragen

Klik hieronder om te lezen hoe je andere problemen met verzamelingen oplost.

Nog steeds hulp nodig?

Als het probleem aanhoudt, neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder.