CMS: De live datum- en tijdsinhoud van je website uitmaken vanuit je verzameling

Leestijd 2 minuten
Wanneer je in een verzameling opgeslagen data koppelt aan pagina-elementen op je website, kun je de opmaak kiezen die je wilt gebruiken om datums en tijden weer te geven.
Nieuwe dataset-interface:
In Wix Studio hebben we datasets verplaatst naar het Inspector-paneel aan de rechterkant om ze gebruiksvriendelijker te maken. Lees meer over de nieuwe dataset-ervaring in Wix Studio

Om de opmaak van een datum- en tijdveld in te stellen:

1. Klik op het element dat de tijd en datum weergeeft.
  2. Klik op het Met data koppelen-pictogram .
    Let op: Als het element nog niet gekoppeld is met een dataset:
  3. Klik op Verbind een dataset om een dataset te kiezen uit de dropdownlijst.
  4. Klik op Tekst is gekoppeld aan en selecteer het Datum en tijd-veld uit je verzameling.
  5. Klik op Formaat kiezen om het datumformaat uit de dropdown te selecteren.

De opmaakopties staan in de onderstaande tabel:

Opmaak
Weergave
Verkorte datum
2/25/19
Medium datum
25 feb 2019
Lange datum
25 februari 2019
Volledige datum
Maandag 25 februari 2019, 8:45:00 PM GMT-5
Korte datum tijd
2/25/19, 8:45 PM
Lange datum tijd
25 februari 2019, 8:45 PM
Medium tijd (12u)
20:45 PM
Medium tijd (24h)
20:45
Lange tijd (12u)
8:45:00 PM
Lange tijd (24 uur)
20:45:00
Alleen uur
8 PM
Alleen minuten
45
Alleen jaar
2019
Alleen maand
Februari
Alleen korte maand
Feb
Alleen dag
Maandag
Let op:
  • De Datum en tijd-inhoud kan worden weergegeven in gewone tekstelementen en in tekst die verschijnt in andere elementen zoals knoppen en galerijen.
  • De datum en tijd worden weergegeven volgens de lokale tijdzone van elke websitebezoeker.
  • Datum en tijd-taal, maand/datum volgorde, en andere regionale opmaakopties worden ingesteld in je website's Regio-instellingen.
Belangrijk:
Tijdvelden in een geëxporteerd CSV-bestand zijn in UTC+0, ze zijn NIET in lokale tijd. Lees meer