Branded App by Wix: Machtigingen voor leden aanpassen in je app

Leestijd 7 minuten
Bepaal wat je leden wel en niet kunnen doen in je Branded App door specifieke ledenmachtigingen in te stellen. Door machtigingen in te stellen, kun je te allen tijde begrijpen wie er lid wordt van je app en wat je huidige ledenactiviteit is. Verberg informatie waarvan je niet wilt dat leden die zien of beperk de toegang tot specifieke schermen op basis van criteria zoals badges of abonnementen.
Als je Branded App een sociaal aspect heeft, zoals een blog, forum of chat, kun je ook de machtigingen wijzigen zodat leden niet met elkaar kunnen chatten en alleen met jou, het bedrijf, kunnen praten.
In dit artikel lees je meer over:

Zichtbaarheid voor leden instellen

Kies of je wilt dat leden de mogelijkheid hebben om elkaars activiteit te zien en te socializen in je app. Als je Wix Chat hebt geïnstalleerd, kun je de functie uitschakelen waarmee leden met elkaar kunnen chatten.

Om zichtbaarheid in te stellen:

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app
  2. Tik onderaan op Beheren.
  3. Scrol omlaag naar Instellingen en tik op Rollen en medewerkers
  4. Tik op de Zichtbaarheid van leden-schakelaar om te kiezen of je wilt dat de activiteiten van leden zichtbaar zijn voor anderen. Dit omvat ledenchat.
    • Ingeschakeld: Een lijst met leden en hun sociale activiteiten (blogposts leuk vinden, posten op een forum) zijn zichtbaar voor alle andere leden. Leden kunnen ook met elkaar chatten.
    • Uitgeschakeld: Leden kunnen elkaars activiteit of een ledenlijst niet zien. Ze kunnen niet met elkaar chatten en alleen rechtstreeks met het bedrijf chatten.

Ledengegevens aanpassen in de koptekst

Als je niet het totale aantal leden in je Branded App of hun profielafbeeldingen wilt weergeven, kun je deze informatie in de koptekst verbergen.

Om ledengegevens in de koptekst aan te passen:

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app.
  2. Tik onderaan op Site en app.
  3. Tik onder Mobiele app op Aanpassen.
  4. Tik bovenaan op Koptekst bewerken.
  5. Scrol omlaag en tik op Aantal leden weergeven om je app-leden en hun profielafbeeldingen weer te geven.
    • Ingeschakeld: Alle leden kunnen het totale aantal huidige leden zien, evenals pictogrammen voor profielafbeeldingen.
      • Tik op Ledenprofiel weergeven om alleen de profielafbeeldingen weer te geven of te verbergen. Als deze schakelaar is uitgeschakeld, kunnen leden nog steeds het aantal leden zien, maar geen afbeeldingen.
    • Uitgeschakeld: Leden kunnen geen informatie zien over andere leden van je app.

Toegang beperken tot specifieke schermen

Je kunt de machtigingen van elk scherm in je app wijzigen, zodat alleen leden met een specifieke badge of een specifiek abonnement toegang hebben tot de inhoud van dat scherm.

Om toegang tot specifieke schermen te beperken:

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app.
  2. Tik onderaan op Site en app.
  3. Tik onder Mobiele app op Aanpassen.
  4. Tik onderaan op Schermen.
  5. Tik naast het scherm waartoe je de toegang wilt beperken op het Meer acties-pictogram.
  6. Tik op Schermmachtigingen instellen.
  1. Selecteer welke app-leden toegang hebben tot de inhoud van dit scherm:
    • Alle leden: Alle leden van je Branded App kunnen de inhoud zien.
    • Leden met badges: Alleen leden die een specifieke badge hebben ontvangen (bijvoorbeeld 'VIP-badge') kunnen de inhoud zien.
      • Selecteer een bestaande badge of tik op Nieuwe badge maken om een nieuwe badge toe te voegen om de toegang te beperken.
    • Leden met abonnementen: Alleen leden die een abonnement hebben gekocht, kunnen de inhoud zien.
      • Selecteer een bestaand abonnement of tik op Nieuw abonnement maken om een nieuw abonnement te maken om de toegang te beperken.
Leden die geen toestemming hebben om een scherm te bekijken, moeten op Vraag toestemming tikken. Je ontvangt een Inbox-melding over hun verzoek.

Toegang beperken tot onderdelen op basis van het besturingssysteem

Toon of verberg delen van je Branded App, afhankelijk van het besturingssysteem dat je leden gebruiken op hun mobiele apparaten. Dit is handig als je voor elk platform verschillende inhoud wilt maken, of als je een onderdeel wilt laten zien dat alleen relevant is voor leden die iOS gebruiken.

Om toegang tot onderdelen te beperken op basis van het besturingssysteem:

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app.
  2. Tik op het Site en app-pictogram.
  3. Tik onder Mobiele app op Aanpassen
  4. Tik op het scherm met het onderdeel dat je wilt beheren.
  5. Tik rechtsboven van het onderdeel dat je wilt weergeven of verbergen op het Bewerken-pictogram.
  1. Tik op Element aanpassen
  2. Scrol omlaag en tik op Zichtbaarheid
  3. Kies op welk apparaat dit onderdeel moet worden weergegeven:Android, iOS of Beide
  4. Tik linksboven op de pijlen tik vervolgens op Opslaan
Let op:
Als je een onderdeel verbergt, kun je deze opnieuw weergeven door naast het betreffende onderdeel op Weergeven op Android of Weergeven op iOS te tikken.

Ledenverzoeken goedkeuren of afwijzen

Kies ervoor om elke persoon die een app-lid wil worden, goed te keuren of te weigeren. Zelfs als je een uitnodigingscode hebt gedeeld om lid te worden, moet je nog steeds elk verzoek goedkeuren als Toestemming is ingeschakeld.

Om verzoeken van nieuwe leden goed te keuren of af te wijzen:

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app
  2. Tik onderaan op Beheren.
  3. Scrol omlaag naar Instellingen en tik op Rollen en medewerkers.
  4. Tik op Toestemming om te kiezen of leden moeten worden goedgekeurd voordat ze lid worden van je app.
    • Ingeschakeld: Wanneer nieuwe leden verzoeken om lid te worden, wordt hun status ingesteld op 'In behandeling'. Je ontvangt een melding dat iemand lid wil worden van je app en kan dit verzoek goedkeuren of weigeren.
    • Uitgeschakeld: Leden kunnen lid worden van je app zonder op goedkeuring te wachten.
Let op:
Als je de zichtbaarheidsinstellingen van je inlogscherm hebt ingesteld op Leden-modus, ziet iedereen die je app downloadt het inlogscherm zodra ze de app starten en kan geen voorbeeldinhoud worden bekeken. Lees meer over ledenmodus versus bezoekersmodus.