Branded App by Wix: Een geautomatiseerde pushmelding instellen

Leestijd 5 minuten
Maak een automatisering die een pushmelding stuurt naar de gebruikers van je branded app wanneer ze een specifieke actie uitvoeren. De melding verschijnt op hun vergrendelingsschermen. Pas het pushmeldingsbericht aan en kies wat er gebeurt als iemand op de melding tikt.
Als je Wix Stores of Wix Bookings op je website hebt, kun je de pushmelding instellen om een specifieke product- of dienstenpagina te openen. Stuur bijvoorbeeld een pushmelding naar iedereen die je yogales heeft bijgewoond met een productlink naar een yogamat die ze in je webshop kunnen kopen.
Let op:
Deze actie is alleen beschikbaar als je een Branded App Premiumpakket hebt en je app live is in de App Store en Google Play Store.
Een afbeelding van een telefoonvergrendelingsscherm met een pushmelding van Breez yoga met de tekst 'Je yogales komt eraan'.

Stap 1 | Maak een automatisering met 'Verzend een pushmelding' als actie

De eerste stap is het maken van een nieuwe automatisering. Kies een trigger die voor jouw bedrijf werkt, zoals elke keer dat een bestelling wordt geplaatst of wanneer een factuur achterstallig is. Wanneer je een actie voor je automatisering selecteert, kies je voor 'Verzend een pushmelding'.

Om een automatisering te maken met de actie voor pushmeldingen:

1. Ga naar Automatiseringen op het dashboard van je website.
  2. Klik rechtsboven op + Nieuwe automatisering.
  3. Klik op + Nieuw.
  4. Geef je automatisering een naam en kies een trigger (bijvoorbeeld wanneer iemand een online sessie boekt via je app). Lees meer over het kiezen van een trigger voor je automatisering.
  5. Klik onder de Acties-dropdown op Verzend een pushmelding.
Een screenshot van het maken van een nieuwe automatisering voor het boeken van een online sessie met het verzenden van een pushmelding geselecteerd als de actie.

Stap 2 | Pas je pushmelding aan

Kies de titel en het bericht die op de apparaten van leden verschijnen zodra ze de automatisering hebben geactiveerd. Houd je bericht kort en krachtig en maak duidelijk wat er wordt geopend als iemand op de pushmelding tikt. Je kunt ook dynamische tekst toevoegen (bijvoorbeeld voornaam) om de melding verder te personaliseren voor elke persoon die deze ontvangt.

Om je pushmelding aan te passen:

1. Voer de titel van de melding in die boven het hoofdbericht verschijnt.
  2. (Optioneel) Klik onder Titel op + Dynamische waarde om personalisatie toe te voegen. Alle dynamische waarden worden vetgedrukt bovenaan je melding weergegeven. De beschikbare dynamische waarden zijn afhankelijk van de apps die je hebt geïnstalleerd.
Wat is een dynamische waarde?
Dynamische waarden zijn stukjes code die op basis van hun gegevens voor elke gebruiker andere informatie weergeven. Dynamische waarden kunnen je app-leden gepersonaliseerde tekst tonen (bijvoorbeeld hun naam) of informatie met betrekking tot je bedrijf (bijvoorbeeld diensttitel, startdatum).

Als je bijvoorbeeld de dynamische waarden “Hallo {Voornaam contactpersoon}, bedankt voor het boeken van een plaats voor onze {Diensttitel}-cursus” toevoegt, wordt een melding weergegeven zoals “Hallo Jane, bedankt voor het boeken van een plaats voor onze Yoga voor beginners-cursus."
Een screenshot van het samenstellen van het pushbericht, inclusief het toevoegen van een dynamische waarde 'Voornaam contactpersoon' aan de titel.
  1. Voer het pushmeldingsbericht in. Je kunt maximaal 200 tekens toevoegen. Houd je bericht duidelijk en beknopt, aangezien het op kleinere vergrendelingsschermen van apparaten verschijnt. Je kunt ook onder Bericht op + Dynamische waarde klikken om dynamische waarden aan de hoofdtekst van het bericht toe te voegen.

Stap 3 | Stel de actie voor pushmeldingen in

Nadat je het bericht hebt geschreven, beslis je wat er gebeurt als iemand op de pushmelding tikt. Kies ervoor om app-gebruikers naar het startscherm van je app of een specifiek item of dienst te sturen (bijvoorbeeld de cursuspagina van de les die ze hebben geboekt). Je kunt jezelf ook een testmelding sturen om een voorbeeld te bekijken van hoe het eruitziet op de schermen van de gebruiker.

Om de actie voor pushmeldingen in te stellen:

1. Kies een optie onder Stel de actie in voor je melding om te beslissen wat er wordt geopend wanneer bezoekers of leden op de pushmelding tikken:
    • Homescherm: Het startscherm van je app wordt geopend.
    • Een item: Een specifiek product of een specifieke dienst wordt geopend.
      Let op: Je moet Wix Stores en/of Wix Bookings op je website hebben om een product- of dienstenpagina te openen.
      1. Klik op de Categorie-dropdown om de categorie te selecteren (bijvoorbeeld Wix Stores, Wix Bookings).
      2. Klik op de Item-dropdown om de product- of dienstpagina te selecteren. De lijst wordt gevuld op basis van de producten of diensten die je hebt gemaakt.
  1. Optioneel: Stuur jezelf een testmelding om te zien hoe de pushmelding eruitziet op app-bezoekers of op de apparaten van leden. Klik op Testmelding verzenden om de pushmelding naar je apparaat te verzenden.
Let op:
Om een testmelding te ontvangen, moet je app live zijn in de Google Play Store en de App Store. Je moet je Branded App op je apparaat hebben gedownload en je moet meldingen voor deze app hebben ingeschakeld.

Stap 4 | Kies de timing en activeer de automatisering

De laatste stap is het instellen van de timing van de automatisering en het activeren ervan. Je kunt de nieuwe automatisering volgen vanuit het Automatiseringen-dashboard om te zien hoe vaak deze is geactiveerd.

Om de timing te kiezen en de automatisering te activeren:

1. Klik op de Timing-dropdown om deze uit te vouwen.
  2. Kies of je wilt dat de pushmelding onmiddellijk wordt verzonden nadat de automatisering is geactiveerd, of stel een aangepaste tijd in. Lees meer over het kiezen van de timing van je automatisering.
  3. Klik op Activeren om je automatisering te publiceren.
De nieuwe automatisering verschijnt op je Automatiseringen-dashboard onder het Gemaakt door jou-tabblad. Als de automatiseringsstatus is ingesteld op Actief, betekent dit dat deze live is. Vanaf hier kun je het ook bewerken, deactiveren of verwijderen.
Een screenshot van het automatiseringen-dashboard met de nieuwe automatisering van pushmeldingen Actief op het Gemaakt door jou-tabblad.

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder voor meer informatie over meldingen voor je branded app.